En poäng för KHK

17 oktober 2020 20:10

På lördagseftermiddagen ställdes Karlskrona HK mot Halmstad Hammers HC i NKT Arena. Som vanligt i denna serien skulle det bli en jämn och spännande drabbning.

I inledningen av första perioden kände lagen på varandra. Efter 7,18 skulle alla KHK supportrar få jubla. Ett stenhårt skott mot mål renderar i en retur. Karlskronas finska nyförvärv håller sig framme och gör 1-0. Det var Oskari Siikis första mål i KHK tröjan och vi hoppas på många fler. Han var assisterad av Andersson och Binner.
Gästerna spelade mycket taktiskt och invaggade Karlskrona i en falsk säkerhet. När klockan visade 12,18 kom 1-1 som en blixt från klar himmel. Sist på pucken var Tom Johansson. KHK spelarna hann inte komma över kallduschen innan det small till igen. Efter 13,11 tar Halmstad ledningen genom Jakob Stöffling. KHK fick börja jaga, men någon kvittering fick man inte till i perioden.
Skott: 11-8

Kvitteringsjakten fortsatte i inledningen av den andra perioden däe KHK hade flera gyllene tillfällen att kvittera. Bland annat i powerplay. Det har sagts innan och tåls att påtala igen. Vi måste vara effektivare i avsluten och vara ännu tuffare i de avgörande ögonblicken.
Ju längre perioden varade, desto vassare blev Halmstad. Så fort man fick chansen gick man all in. Detta bar också frukt. Med 13,11 spelat gör gästerna 1-3 genom Alexander Karin. Halmstads ledning var hur rättvis som helst när lagen gick till pausvila.
Skott: 11-8

Slutakten blev en riktig nagelbitare, även om det inte började så. Redan efter 43 sekunder gör Halmstad Hammers 1-4 genom William Berg och där trodde nog de flesta att rullgardinen drogs ner men KHK-spelarna ville annat. Man inledde en intensiv jakt. Efter 5,16 ger Mikael Roslund Karlskrona nytt hopp när han reducerar till 2-4. Förtjänstfullt förarbete stod Grahn och Svanlund för. Ny energi in i laget, men klockan tickade på.
Efter 14,56 kom chansen, då KHK jobbade fram ett powerplay. Lusth tar timeout och plockar Hellgren. Karlskrona sätter tryck i spel 6 mot 4. Ny utvisning på Halmstad fjorton sekunder senare. Spel 6 mot 3. Då kommer reduceringen. Från sin backposition skjuter Viktor Grahn 3-4 och han är assisterad av Englund och Roslund. Jakten ökar och nu för kvittering. Inget mer mål i powerplay. Solomon Frisell härskar till och gör ett fantastiskt förarbete innan han serverar Maksim Maltsev pucken. Pang i mål och 4-4 på tavlan. Assist även till Falk. Matchen går sedan till sudden.
Skott: 19-13

Förlängningen hann sedan Inte börja förrän det är över. Efter 14 sekunder gör gästerna 4-5 genom Oliver Olsson.
Skott: 0-1

Halmstad gör en mycket bra bortamatch och det är bara att lyfta på kepsen och säga Grattis!
Karlskrona visar fin moral som reser sig från 1-4 underläge och räddar en poäng. Samtidigt finns det kapacitet i detta laget och man ska egentligen kunna vinna en sådan här match. Men Vi är fortfarande i uppbyggnadsfasen och resan fortsätter. Vi måste bli mer bestämda när målen ska göras.

KARLSKRONA HK - Halmstad Hammers HC 4-5 e.fl.
Periodsiffror: 1-2, 0-1, 3-1, 0-1
Skott: 39-32

Målskyttar Karlskrona: Oskari Siiki, Mikael Roslund, Viktor Grahn, Maksim Maltsev

Målskyttar Halmstad: Tom Johansson, Jakob Stöffling, Alexander Klarin, William Berg, Oliver Olsson