Seger i toppmötet mot Nybro Vikings IF

8 januari 2022 10:45

På fredagskvällen gästade toppkollegan Nybro Vikings IF NKT Arena Karlskrona. En match där hemmalaget rättvist vann med 4-1 (2-0, 1-1, 1-0).

Det var ett revanschsuget KHK som denna fredagskväll tog emot toppkollegan Nybro. Upplagt för en härlig fredagskväll.

KHK tar direkt initiativet i matchen. De var hungriga och ville visa hemmapubliken att de är ett topplag. Det smällde i varje sargduell, men när klockan stannar på 04,08 in i perioden har hemmalaget drabbats av kvällens första utvisning.
39 sekunder in i boxplay stressar Micke Saari Nybros målvakt och backar när han snor åt sig pucken i offensiv zon, åker lite slalom runt Nybros backar, lurar deras målvakt och lägger in 1-0.
7,11 in i perioden vinner just Micke Saari en offensiv tekning klockrent bak till Simon Andersson som skjuter direkt och 2-0 är ett faktum.
KHK fortsätter med hög press ett stabilt försvarsspel och ger inte Nybro utrymme framför mål. Nybro är inte helt ofarliga men de kommer inte in i slottet. KHK håller dem på utsidan samtidigt som hemmalaget spelar enkelt och med pression i sina passningar. KHK vinner perioden med 2-0.
Skott: 12-8

KHK fortsätter sitt spel från första perioden men efter 3,41 kommer en reducering. Detta efter en kontring där Markus Ruuskanen kommer fri och lyckas överlista Mika i hemmamålet. En olycklig studs på ett benskydd föranledde kontringen.
Denna reducering släckte inte hemmalaget utan 5,53 kommer repliken. KHK pressar och vinner pucken bakom offensivt mål. Kevin Ekman Larsson håller kvar pucken i zonen och lägger mot mål där Jesper Hultberg snyggt styr in 3-1.
KHK fortsätter likt första perioden att stressa och pressa högt. Nybro kommer upp lite mer i denna perioden men målvakten tillhör också laget. I kvällens uppställning fanns hemmalagets Wiking Malmunger (född -04) och uppträder totalt respektlöst. Han var verkligen en injektion på isen. KHK har efter denna period en fullt rättvis ledning med 3-1 och perioden slutar 1-1.
Skott: 15-10

3,17 in i slutperioden får Nybro sin första utvisning för kvällen.
KHK får inte till något ordnat spel i Pp och chanserna uteblir. När Nybro åter blir fulltaliga tar Jesper Solomon Frisell pucken och driver in i offensiv zon, snurrar upp Nybro spelarna på E-sektionen innan han rundar kassen och snyggt via köksvägen lägger in 4-1.
Hemmalaget backar inte hem för att spela på sin ledning utan man fortsätter sätta hög press. Försvarsspelet är lysande. Man tillåter Nybro ha pucken i zon men inte i slottet och visst får de fram skott men då har ju KHK Mika i målet. KHK spelar med pondus och självförtroende som vi inte sett tidigare. När laget spelar såhär så är man definitivt det topplag de är.
Kvällens match vinns fullt rättvist, en seger av kollektivet KHK, ett kollektiv som visar den trogna hemmapubliken att de är att räkna med i vår.
Sista perioden vinner KHK med 1-0.