Inside KHK med Håkan Jartelius

1 oktober 2021 12:00

Håkan Jartelius ger oss en ny krönika i serien "Inside KHK med Håkan Jartelius".


Välkomna in på min flik igen på KHK:s hemsida!
Jag ska försöka att delge dig som läser denna text hur försäsongen har varit för laget. Den har varit väldigt upp och ner och det var allt som jag har rapportera från min position så vi hörs om en månad igen :) Nej skämt åsido, självklart ska jag berätta mera för dig men det är som jag skrev att försäsongen har varit ömsom vin och ömsom vatten.
Jag ska inte gå in detaljerat på varje match som killarna har spelat för det hade tröttnat ut mig så att jag hade somnat till och med.
Det har varit matcher som vi har vunnit som vi har spelat under all kritik och det har varit matcher som vi har spelat riktigt bra men som vi förlorat och dessutom har vi vunnit mot ett allsvenskt lag. Det är det som är fina eller det tråkiga i kråksången försäsong att resultatet i dom här matcherna spelar absolut ingen som helst roll. Under den här delen av säsongen ska man bara hitta kemin i lagbygget och få spelet att stämma.

För när pucken väl släpps uppe i Nybro på lördag spelar det ingen roll att vi slog Kristianstad för ett par veckor sedan. Jag är bergsäker på att Axel Lindström, Hannes Johansson och Robin Johansson med övriga i Vikings tänker so what, det är här och nu som det blodiga allvaret börjar.
I samma stund som huvuddomaren släpper pucken för första gången uppe i Liljas Arena det är då kampen om den allsvenska platsen börjar och visst så hör vi hemma i Hockeyallsvenskan men vi måste spela om den med. Klubben har inga befogenheter som hockeyförbundet har och bara skicka oss till en annan serie som förbundet gjorde förra sommaren och skylla på ekonomin i klubben utan att kolla till helheten.

Jag tycker att vi är mera förberedda på den uppgiften att försöka ta oss tillbaka till finrummet än vad vi var förra säsongen. Vi har en helt annan kemi i laget den här säsongen än förra säsongen så den här säsongen tror jag att vi har en betydligt större chans att ta oss hela den långa vägen som går till Hockeyallsvenskan från ettan. Däremot måste vi vara ödmjuka inför uppgiften för vi är inte ensamma om att ha väldigt bra trupper för att vara med och slåss där uppe i toppen, för i alla fall Söderettan ser ut som ett getingbo den här säsongen.
Vi måste absolut vara med från starten i serien om vi vill vara med och leka med dom stora grabbarna, för i andra veckan av serien har vi av en slump en derbyvecka med våra länskollegor och vi vet ju redan nu att dom kommer att göra allt för slå ”storebror” i öst och vill det sig illa så kan tåget mot Hockeyallsvenskan avgått för oss redan efter den veckan.

Välkomna tillbaka till NKT Arena den 6 oktober klockan 19:00 kan jag äntligen säga till alla fans men tänk på att visa hänsyn till era grannar på läktaren för än har vi inte fått bukt på Covid 19!

#CSR2021