Seger mot Tranås AIF

14 januari 2023 20:00

Ett hårt kämpande KHK bärgade AllEttans första trepoängare i NKT Arena Karlskrona när hemmalaget rättvist vann med 4-1 (2-1, 1-0, 1-0) mot Tranås AIF.

KHK försöker ta initiativet direkt i matchinledningen och efter 1:49 drar gästernas Edvin Karlsson på sig kvällens första utvisning. KHK skapar ordentligt tryck i PP och efter 3:08 så kommer 1-0 genom Mikael Roslund elegant framspelad av Filip Cruseman. Filip driver in pucken och spelar snyggt fram till Roslund som hänger upp den i målvaktens högra kryss.
Pucken hann knappt släppas innan det var dags för Boxplay när Sebastian Sundlöv åker ut två minuter för Holding. Hemmalaget spelar ett organiserat spel i boxen vilket gör att Tranås inte få några vassa chanser. Tyvärr så missas en solklar utvisning på en av gästernas spelare och i just den spelvändningen kommer kvitteringen när gästernas Pontus Eklöf sätter 1-1 när klockan står på 6:40.
KHK fortsätter att gnugga och har spelövertaget trots att lagen byter chanser. När halva perioden är spelad växlar hemmalaget upp och efter 12:09 kommer också 2-1.
Gustav Berglund får pucken vid offensiv blå och väljer att åka runt ett helt varv i zonen och elegant sätter 2-1 i slottet och pucken går rakt upp i nättaket.
Nu tar hemmalaget över spelet och efter 14:39 åker gästernas Pontus Eklöf ut två minuter när Mikael Roslund görs ner utanför spelet. Tranås spelar en tajt box vilket inte ger KHK de öppna lägena. KHK vinner den första perioden rättvist med 2-1.
Skott: 9-6

Inledningen av den andra perioden tillhör gästerna, dock skapar de inte några större farligheter då hemmalagets försvar är på tårna och ger inte Tranås de fria ytorna.
Efter 4:04 är det dags för en ny utvisning när Christoffer Rasch visas ut. KHK spelar mycket bra i BP vilket gör att Erik Santesson driver in pucken i offensiv zon och hittar en fri Roope Reine som på andra försöket sätter 3-1 med en man mindre på isen. Efter BP-spelet och med 3-1 målet i ryggen tar KHK över händelserna på isen.
KHK förlägger spelet i gästernas zon och spelar bra hockey. När klockan står på 12:25 får visserligen gästerna ett friläge men August Hedlund plockar det snyggt.
KHK får två utvisningar till mot sig denna perioden, den första när Martin Fransson åker ut för tripping då klockan står på 13:57 och vid den andra är det Erik Santesson som åker ut i en märklig situation när klocksn står på 18:55.
Inget av dessa två BP ger Tranås några direkt farliga chanser. Hemmalagets Daniel Andersson i spetsen och övriga gör ett kanonjobb i BP. En spelare som Daniel Andersson är vad varje tränare vill ha. Ger hundra procent från första skäret till sista när han är inne.
KHK spelar bra även i andra perioden och man dippar inte som man gjort i tidigare matcher utan vinner perioden med 1-0.
Skott: 7-8

KHK inleder tredje perioden med en man mindre på isen men är det laget som skapar farligast chanser den första minuten.
När klockan står på 3:55 sätter Senastian Sundlöv 4-1. Erik Santesson och Alexander Heiver tråcklar sig in i zonen och spelar Sundlöv som fullt rättvist sätter 4-1.
Efter 5:37 blåser domaren för en Tranås-utvisning och gästernas Markus Ruuskanen får sätta sig för tripping.
KHK sätter upp ett bra PP där pucken spelas snabbt och exakt men nämre än ett ribbskott från John Henrion kommer man tyvärr inte.
Hemmalaget kontrollerar matchen och man skapar flera bra chanser att öka på ledningen och det är betydligt närmre 5-1 än 4-2.
KHK jobbar i sextio minuter denna eftermiddag och det ger resultat. Man vinner matchen fullt rättvist med 4-1 och samtliga 1522 i publiken fick denna eftermiddag fira lördag nöjda!
Tack till er som stöttade laget på plats.
Skott: 7-3

Nästa match spelas på bortaplan mot IF Troja-Ljungby på onsdag och det är bara att jobba vidare och skaffa sig en segersvit.
Nästa hemmamatch spelas på lördag 21/1 klocksn 16:00 mot serieledarna HC Dalen.