Tung förlust trots en väldigt bra insats

3 februari 2018 21:20

Malmö har aldrig förlorat i Karlskrona. Och under lördagskvällen kom också sjätte raka segern i Blekinge mot ett Karlskrona som kämpade väl och verkligen bjöd Malmö motstånd.

Karlskrona började annars matchen helt okej och var framme flera gånger under matchinledningen och störde Malmö. Men efter sju minuter kom det. 1-0 Malmö. Bortalaget fick ett fyra mot två-läge efter ett mycket tveksamt försvarsspel av Karlskrona. Christoffer Forsberg var det som sedan avslutade anfallet och gjorde 1-0.

Inledningen av den andra perioden började inte heller som Karlskrona hade hoppats. Fredrik Händemark utökade Malmös ledning direkt i upptakten av perioden efter att han kommit relativt fri på vänsterkanten. Malmö var det spelförande laget under längre perioder och Karlskrona behövde rycka upp sig om det inte skulle bli en ny förlust för Blekingegänget. Och uppryckningen kom. I slutet av mittenakten resulterade snyggt spel i numerärt överläge i att Konstantin Komarek kunde pricka in pucken i öppen bur. Carl Persson serverade Komarek snyggt. Laget fick helt klart ny energi av målet och även innan dess var man på gång.

– Vi har svårt för att göra mål och det var skönt att få in ett. Om vi spelar som vi gjorde sista tio här så tror jag att vi har ganska bra chans i tredje, sa Konstantin Komarek till C More efter den andra perioden.

Och Karlskrona gav sig själva en bra chans då laget gjorde en stark tredje period och pressade Malmö rejält. Men som så ofta den här säsongen räckte det inte för Blekingelaget.

– Idag såg tränare vi väldigt mycket bra saker från laget, sa Karlskronas tränare Ove Molin lite uppgivet till C More efter en match där han tyckte att sitt lag förtjänade ett bättre öde.

Tredje perioden slutade mållös efter att Malmös målvakt Oscar Alsenfelt klev fram för Malmö, till exempel när Carl Persson fick en jättechans för Karlskrona.

– En helt okej match från vår sida. Det har varit lite varannan match för oss på sistone. Det gäller att vara med varje match, kommenterade Malmös Fredrik Händemark matchen i C More. Text hämtad från SHL.se