Blekt KHK föll mot Huddinge

28 december 2021 21:40

På tisdagskvällen var det dags för Karlskrona att gå in i elden igen. Detta efter lite välförtjänt julledighet. Huddinge på bortaplan är alltid en svårknäckt nöt.


Grabbarna från staun var fullt medvetna om detta och likaså att hemmalaget skulle vara vassare än vad tabellplaceringen visade.

När pucken släpptes hade Karlskrona stöd på läktaren av Stockholmssektionen. Förstås mycket roligt. Underhållningen vi bjöds på i första perioden var däremot inget att jubla över.
Det kändes som att KHK precis ätit sig mätta på ett stort julbord och var i matkoma. Det saknades fart i spelet och passningarna satt inte alls. Huddinge briljerade inte på något vis, men man var lite piggare och fick gratischans på gratischans beroende på slarv från Karlskronaspelarna. Efter 17.15 får KHK en utvisning mot sig. Detta underläge klarar man av. Man hann bara vara fulltaliga i nio sekunder innan man fick spela boxplay igen. Som tur var storspelade Mika Järvinen längst bak och tack vare honom stod det 0-0 efter första perioden.
Skott: 13-4

KHK började andra akten lika sömnigt. Efter 1.12 åker man på en ny utvisning och hemmalaget får spela fem mot tre i arton sekunder. Kort efter att Karlskrona fått in en fjärde gubbe på isen kommer 1-0 för Huddinge. Tiden var 1.37 och Tim Kämpeberg var sist på pucken.
Hemmalaget har sedan några vassa chanser att utöka sin ledning. Järvinen var den räddande ängeln längst bak. När KHK drabbas av ett nytt boxplay efter 4.35 kändes det riktigt tungt. Fyrtiotvå sekunder senare drar Huddinge på sig två minuter i syndabåset. Spel fyra mot fyra väntade en stund, innan KHK fick lira powerplay. Då kommer 1-1 genom Nicke Johansson. Snyggt förarbete av Solomon Frisell och Saari.
Efter detta trodde man att KHK skulle vakna. Istället är det Huddinge som fortsätter skapa heta lägen. Några fler mål skulle inte falla i perioden. I slutet av andra åkte Sebastian Sundlöv på en tackling mot sargen och blev liggande på isen. Man hann bli riktigt orolig, men som tur är tog sig ”Sebbe” ut i båset för egen maskin. Det sista som händer i perioden, är att när paussignalen tutat trycker Roslund till en Huddingespelare och får två minuter för boarding.
Skott: 10-7

Den avslutande akten inleddes därmed i numerärt underläge. Detta klaras ut och man får också trettioåtta sekunder i powerplay, då hemmalaget drar på sig en utvisning. Detta utan resultat. Precis som i de två första perioderna slarvar Karlskrona kopiöst mycket och det skulle också straffa sig. Efter 8.05 skjuter KHK bekantingen Alex Binner 2-1 till Huddinge. Fullt rättvist så långt. Inte heller efter detta ringer något wake up samtal hos Karlskronaspelarna. Istället nytt slarv som ger Huddinges Rasmus Dahlberg-Karlsson ett friläge. Detta förvaltar han till 3-1 och tiden visade 15.47.
KHK fick sedan en chans att göra match av det hela, då man fick spela powerplay efter 15.47. Absolut ingenting av värde skapas. Karlskrona skulle få en chans till med fem sekunder kvar av utvisningen, då man fick fem mot tre läge. Då tog man också ut Järvinen. Efter bra spel i powerplay kommer 3-2 genom nyförvärvet Martin Fransson. Assisterad av Forsmark och Saari. Karlskrona tar förstås ut Järvinen igen och skapar tryck, men någon kvittering kommer inte.
Skott: 11-12

Sammanfattning: Detta kan nog ha varit säsongens bottennapp av Karlskrona. Mika Järvinen räddar 31 skott och är den enda som kommer från matchen med hedern i behåll.
Laget uppträdde under all kritik och precis allt kan bli bättre. Ska något positivt plockas fram ur decembermörkret är det förutom Järvinen, att man avslutade sista två minuterna bra och att nyförvärvet Martin Fransson fick ”måla”.
Bottennapp kommer från alla lag över en lång serie. På torsdag 30/12 tar KHK emot Huddinge hemma i NKT Arena. Då räknar vi alla med ett helt annat lag som skrinnar ut på isen. Revanschens timma är då slagen och räkna med ett Karlskrona som det kommer spruta fart och energi kring.
Vi syns i arenan på torsdag – För det är Vi som är KHK!

MATCHFAKTA

Huddinge IK - KARLSKRONA HK 3-2
Periodsiffror: 0-0, 1-1, 2-1
Skottstatistik: 34-23
Utvisningsminuter: 12-10

Målskyttar Huddinge: Tim Kämpeberg, Alexis Binner, Rasmus Dahlberg-Karlsson

Målskyttar Karlskrona: Niklas Johansson, Martin Fransson

Matchststistik från swehockey.se