Roope Reini klar för Karlskrona HK

25 augusti 2022 15:00

Karlskrona HK kan nu meddela att backen Roope Reini är klar för kommande säsong.


23-årige Roope Reini skolades i finska TPS innan han som 19-åring lämnade moderklubben och gick vidare till Jokerit U20. Väl i Jokerit blev han utlånad till Kiekko-Vantaa i den finska andraligan innan han fick chansen med Jokerit i KHL under två matcher säsongen 2019/20. Efter det blev det fortsatt spel i finska andraligan och den finska högsta ligan innan han inför säsongen 2021/22 lämnade Finland för spel i Slovakien med HC Nove Zamky.

Det blev 15 matcher i den slovakiska ligan innan han värvades av Östersunds IK i Hockeyettan där han var med och lyfte upp laget till HockeyAllsvenskan.

-Jag är både glad och förväntansfull över att få komma till Karlskrona Hockey. Det är ett lag som ser riktigt bra ut där jag vill komma in och bidra till klubbens höga målsättning, säger huvudpersonen själv.

-Vi är naturligtvis glada att vi landat Roope, vi har sökt en toppback och det är nu i hamn. Roope är en tvåvägsback, med lite mer betoning på det offensiva. Han gjorde för 2 säsonger sedan 41 poäng på 39 matcher (serie och playoff) i Mestis (Finlands svar på Hockeyallsvenskan) det är fina siffror och vi har naturligtvis inget emot om det kommer se lika ut här hos oss, säger sportchef Michael Sundlöv.
Han fortsätter: -Han var med och spelade upp Östersund under våren, där i playoff gjorde han 7 poäng på 11 matcher och den resan och erfarenheten blir bra för oss att få in till det vi redan har i gruppen.

Vi välkomnar Roope till KHK och om allt går som det ska, så ser vi han första gången i KHK tröjan mot KRIF nästa fredag.

Roope på Eliteprospects.com