Inför matchen mot Mariestad BoIS HC

13 mars 2021 10:27

I eftermiddag gästar KHK Mariestad BoIS HC i Mariehus Arena i den sista matchen i Allettan Södra. Vi fick ett par ord från Eric Karlsson inför matchen.


Hej Eric! Allt bra med dig?
-Tjena Micke! Allt är bra.

Bra match senast mot Nybro men det räckte inte hela vägen in i mål. Period 1 och 2 var ni lite hetare än Nybro men i den avslutande kunde Nybro avgöra matchen. Vad är dina reflektioner från matchen?
-Vi gör det bra, många saker i spelet som vi är nöjda med. Att åka upp och föra spelet mot serieledarna med så många borta är starkt. Vi orkar inte riktigt sortera sista sekunderna i boxplay där de gör 2-1. Sen måste vi chansa lite och de får göra två mål till.

Ni stuvade om lite i laget och bland annat så gick Solomon Frisell in som forward. Hur tyckte du det föll ut?
-Det känns som vi behövt kasta om lite varje match pga sjukdomar och skador. Nu testade vi Jeppe som fw för att få lite mer skicklighet framåt. Han gjorde de bra efter förutsättningarna.

Nu återstår det en match i Allettan Södra och det är på bortaplan mot Mariestad BoIS. Hur ser ni på den matchen och vad kan vi vänta oss för motstånd?
-Mariestad behöver ta poäng för att ta topp 6 plats. Förväntar mig att de går hårt från start, vi behöver ta snabba beslut i våra uppspel. Då kan vi komma samlat och hota dem på flygande anfall. Vi ska göra allt för att vinna, sen får vi såklart hålla koll på resultaten om vi behöver chansa lite framåt.

Hur är läget i laget?
-Axel och Fridolfsson är tillbaka i laget. Martin fortsätter i mål. Annars är de samma trupp.

Tack för pratstunden och lycka till!
_-Stort tack Micke!

Livesändning på webben

Matchen sänds via ATG Hockeyettan och startar 16:00, klicka här.