Förlust i medioker match

3 januari 2021 18:22

På söndagseftermiddagen förlorade KHK säsongens sista hemmamatch i grundserien när Kalmar HC stod för motståndet med 0-1 (0-1, 0-0, 0-0).

Första matchen för 2021 och tillika den näst sista i grundserien för säsongen spelades på söndagseftermiddagen när Kalmar HC kom på besök.

KHK som haft uppehåll och gjorde sin första träning efter återsamlingen senast igår saknade skärpan och energin. Tillbaka till dagens match var backen Christoffer Rasch som gjorde sin första match sedan skadan han ådrog sig under träningsmatcherna i september. Efter första periodens spelarintervju summerade Christoffer den första perioden med att konditionen fanns där men timingen i spelet saknas lite grann.

Period 1

Det var ingen sprudlande nyårsfest vi bjöds på i den första perioden utan mer känslan som infinner sig efter ett fullspäckat julbord. Energin och skärpan saknades från nedsläpp men blev bättre ju längre perioden gick.
Gästande Kalmar tar kommandot i matchen och hemmalaget har ofta problem att spela sig ur egen zon när man blir stillastående.
Det är också Kalmar som rättvist tar lednignen efter 6:24 när Mikael Friberg sätter pucken bakom Martin Von Schoultz.
KHK lyfter sig något efter målet och lyfter upp spelet och efter 10:57 tilldelas man powerplay. Christoffer Rasch avlossar ett hårt skott från sin backplats och Mikael Roslund är nära att raka in returen men pucken smiter tätt utanför målburen.
Resten av perioden är fortsatt jämn och inga fler mål görs utan Kalmar går till periodvila med en 0-1 ledning.
Skott: 10-9

Period 2

Den andra perioden hinner knappt börja förrän Kalmar bryter KHK:s anfall och kommer till friläge men Martin von Schoultz håller tätt.
Hemmalaget drar på sig två utvisningar i inledningen av perioden, men bra spel i boxplay ger inte Kalmar några heta lägen. Istället är det en rensning från egen zon som ger Linus Skager friläge men Alexander Nilsson i Kalmar-kassen gör sig lång och när alla räknar med kvittering räddar han med skridskon.
Hemmalaget tar kommandot i perioden och får även med sig en utvisning där man har ett jätteläge att kvittera men återigen är det Alexander Nilsson som ser till att Kalmar behåller ledningen efter en dubbelräddning från nära håll. KHK fortsätter att trumma på och Kalmar har svårt att komma igenom mittzon, men efter powerbreak skiftar perioden karaktär och det är istället gästerna som återigen har de vassaste chanserna. Perioden slutar mållös där gästande Kalmar behåller sin ledning inför den tredje perioden.
Skott: 16-11

Period 3

Tredje perioden blir ett ställningskrig där Kalmar bevakar sin ledning samtidigt som KHK behöver satsa framåt men inte släppa till något bakåt.
Hemmalaget har en bra chans redan efter 30 sekunder när man bryter igenom men Alexander Nilsson är fortsatt tät.
Ett bra defensivt arbete av Kalmar där man plockar bort KHK-spelarna framför mål ser till att skotten som avlossas kan plockas enkelt av Kalmar-målvakten. Hemmalaget får ytterligare en chans i powerplay men man kommer inte till några bra lägen.
Istället är det Kalmar som är nära att utöka till 0-2 när man har ett skott i ribban efter 11:28 spelat.
Med 1:06 tar KHK ut målvakten och man är ytterst nära att kvittera men pucken tar retligt i stolpen och Kalmar håller undan och vinner matchen.
Skott: 16-12

KARLSKRONA HK - Kalmar HC 0-1
Periodsiffror: 0-1, 0-0, 0-0
Skott: 42-32