VAD HÄNDER NU?

1 april 2021 13:05

Med vårens intåg i bakgrunden formas nu den framtida organisationen i klubben. Klubbchef Per Rosenqvist ger oss en uppdatering.


Det blev en betydligt kortare säsong än vi hade planerat för. Och vi kan absolut inte vara nöjda med den prestationen även om vi kan titta tillbaka på en försäsong som kantats av pandemi, konkurshot och licensnämndens degradering av laget från HockeyAllsvenskan till HockeyEttan.
Vi tvingades dessutom att rekrytera ett helt nytt lag ännu en gång när alla spelarkontrakt upphörde i och med degraderingen. För tredje gången sedan vi fick lämna hockeyns finrum SHL 17/18.

Men oavsett det så ska vi vara ett lag som tar oss till slutspel med de förutsättningar vi har med faciliteter, resurser kring laget och sportslig budget.

Vad kan vi göra annorlunda?
Vi har vänt ett negativt eget kapital om -8 miljoner kronor till en ekonomi som numera är i balans. Den politiker som en gång myntade ”Den som är satt i skuld är icke fri” vet inte hur rätt han hade. Ett stort tack till alla er som varit med på den resan med #räddakhk, alla som köpt säsongskort, leverantörer som ställt upp och alla andra som stöttat. Det ger ett lugn och en möjlighet att jobba med kontinuitet framöver.

Och det är just kontinuitet vi behöver både på isen och vid sidan av. En ledarstab som kan jobba med ett flerårsperspektiv och där klubben kan fokusera på nya intäkter istället för att bara jaga kostnader. En kontinuitet där vi kan fortsätta bygga intresset för hockeyn, från tidiga åldrar och breddverksamhet där det handlar om utveckling, till elitverksamhet där resultat sätts i fokus. Breddad rekrytering och inkludering. Vi vill att fler ska få upp ögonen för denna fantastiska sport vi alla älskar!

Vad händer nu?
Vi är mitt i en process att rekrytera en sportchef som kan vara mer delaktig i verksamheten. Det är en enormt viktig pusselbit för framtiden där styrelsen har tagit fram en tydlig kravprofil för tjänsten. För att överbrygga perioden fram tills den här personen kan vara på plats så har klubben bildat en sportgrupp bestående av Erik Belin, Eric Karlsson, Hans Ottinger och Christian Magnusson som har uppdraget att förlänga kontrakt med de spelare som vi ser som essentiella i det framtida lagbygge vi vill göra.

På damsidan sker ett liknande arbete med att skapa en sportgrupp under ledning av Mikael Areklätt som får ett större uppdrag med avstamp i SIF:s nya satsning på dam & flickhockeyn 2021-2030 där stort fokus ligger på utveckling istället för sportsliga resultat. Här finns den stora utmaningen i att få lokala tjejer att fortsätta spela hockey på seniornivå.

Vår satsning på J20 Superelit fortsätter och det finns en stolthet i att vi som klubb har våra juniorlag på högsta nivå och utvecklar våra talanger som även får chansen i seniorsammanhang.

Med en ekonomi i balans så har vi en möjlighet att investera i framtiden. Men det är med sunt förnuft och ekonomisk hållbarhet i fokus. Vårt kortsiktiga mål är att återigen etablera oss i HockeyAllsvenskan. Det långsiktiga målet är naturligtvis att vara med och utmana om en plats i hockeyns finrum.

Vi önskar er alla där ute en glad påsk!