Straffseger i genrepet

22 september 2023 22:40

KHK hade svårt att få utdelning i sista träningsmatchen mot Alvesta SK. Efter ett stort spelövertag och flera målchanser lyckades laget till slut vinna med 2–1 efter straffar.

Karlskrona HK hade förhoppningar om att avsluta försäsongen med en stark insats mot Alvesta SK i NKT Arena. Men det blev en trög och tempofattig match där KHK hade svårt att visa upp sitt bästa spel. Laget hade svårt att skapa klara målchanser och slarvade en del. Alvesta var inte ofarliga och utnyttjade KHK:s misstag.

Första perioden var mållös och händelsefattig. Båda lagen hade varsitt skott i stolpen, men inget av lagen kunde ta kommandot över spelet.

I andra perioden ökade KHK tempot och pressade tillbaka Alvesta i deras zon. Laget vann skotten med 15–4 i perioden, men hade svårt att överlista Alvesta-målvakten Sebastian Eriksson. Det enda målet i perioden kom efter att Gustav Berglund sköt ett slagskott som letade sig in i mål. KHK hade flera lägen att utöka ledningen, men missade sina chanser och istället var det Alvesta som avslutade perioden starkast.

I tredje perioden förväntade man sig att KHK skulle fortsätta dominera, men istället var det Alvesta som kom tillbaka in i matchen. Gästerna utjämnade till 1–1 efter att ha utnyttjat ett misstag i KHK:s försvar. KHK försökte svara, men kunde inte förvalta lägena som skapades och matchen gick till förlängning.

I sudden death var det jämnt spel, men inget av lagen kunde avgöra. Matchen gick till straffläggning, där Viktor Crus Rydberg satte straffläggningens enda mål. Viktor Kokman räddade alla Alvesta:s straffar och säkrade segern för KHK.

MATCHFAKTA

Karlskrona HK - Alvesta SK 2-1 e.str
Periodsiffror: 0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0

Målskyttar Karlskrona: Gustav Berglund, Viktor Crus Rydberg

Målskyttar Alvesta: Alex Lindh

Nu är säsongens träningsmatcher till ända och vi inväntar seriepremiären i NKT Arena Karlskrona lördagen den 30/9 klockan 18:00.
En veckas träning är kvar och vi kan räkna med att laget kommer vilja sätta tonen direkt från nedsläpp och bjuda hemmapubliken på en väl grnomförd match.