Säsongen är över

28 mars 2022 21:00

Klubbchef Per Rosenqvist och ordförande Tobias Larsson ger sin syn på säsongen som gick.


Vi gick in i den här säsongen med en bra känsla där det skulle vara fokus på de sportsliga förutsättningarna. Faciliteter, träningsmiljö och villkor för våra elitspelare skulle vara i det absoluta toppskiktet för HockeyEttan. Målsättningen var, utan någon som helst tvekan, att utmana om en plats i Hockeyallsvenskan.

Bitvis har vi visat att högstanivån är mycket hög – men kontinuiteten har inte funnits där. Visst har vägen fram varit kantad av konflikten i HockeyEttan och en pandemi som slog till igen.
Trots detta har vi under större delen av Allettan abonnerat på andraplatsen. Men efter att ha förlorat kvartsfinalen med 2-1 i matcher mot Vimmerby så kan vi inte konstatera annat än att det är ett stort misslyckande. En klubb med de ambitioner som Karlskrona HK har måste sikta högre än så. Att missa kvalserien gör att vi inte ger oss själva chansen att spela om platsen till Hockeyallsvenskan.

Besvikelsen hos oss är stor nu – det uppstår en tomhet som är svår att beskriva när målsättningar och prestationer inte går hand i hand. Nu är det viktigt att utvärdera och analysera. Att se vad vi kan göra annorlunda, förändra och förbättra. För målsättningen är densamma. Titta på hur kan vi fördela och skruva resurserna i klubben för att ytterligare stärka vår satsning framåt. Det är ingen tvekan om att KHK ska vara i en högre serie. Och idag börjar arbetet med att ge oss som klubb ännu bättre förutsättningar för att utmana uppåt.

Med dessa ord vill vi också uppmärksamma och rikta ett stort tack till alla som stått vid vår sida under säsongen. Sponsorer, fans, volontärer och anställda i och runt klubben, det är ni som ger oss förutsättningar att sikta högre.
Tack!

Per Rosenqvist
Klubbchef

Tobias Larsson
Ordförande