Kontraktsförlängning på backsidan

19 mars 2020 18:50

Idag kan vi meddela att William Pethrus skrivit på för ytterligare en säsong.


Då har även William Pethrus kritat på för klubben nästa säsong. William Pethrus anslöt till Karlskrona HK inför säsongen 19/20, då senast efter spel i Kristianstad IK och Pantern IK säsongen innan.

Den 22 år gamla backen har under säsongen gjort totalt 17 poäng i grundseriens 52 matcher, varav 7 mål och 10 assist.

Kontraktet gäller ut säsongen 20/21.

Vi lyfte på luren och tog oss ett samtal med Pethrus som just nu befinner sig hemma i Mariestad hos sin familj.

Tjenare Pettan! Hur gick tankarna när du fick förfrågan om förlängning?
-Det har varit ganska självklart för mig hela tiden. Min agent och Karlskrona HK började prata ganska tidigt och jag har själv velat det, så det var en självklarhet när det väl kom till kritan.

Hur känner du att dina prestationer har varit under den gångna säsongen och är det något speciellt som du kommer att lägga mer fokus på till nästa säsong?
-Mina personliga prestationer förra året var jag ganska nöjd med faktiskt. Såklart går det upp och ner under säsongen och de finns matcher som man inte är lika nöjd med. Men överlag så är jag ganska så nöjd faktiskt. Nästa säsong är det bara att bygga vidare på det och försöka vara lite mer jämnare, jobba hårt och utveckla sitt spel på de flesta planen.

Hur kommer tiden och sommaren se ut för dig fram tills att säsongen startar i höst?
-Jag åker ner till Karlskrona igen i morgon och planen är att vara där nere och träna under sommaren.

Är det något annat som du tycker har varit bra under säsongen som du kanske är extra nöjd med?
-Det är svårt att säga. Placeringsmässigt låg vi bra ett tag, sen fick vi en dipp där som ingen var nöjd med. Spelmässigt så tycker jag ändå att vi gjorde en helt okej säsong, men så hade vi strul med att göra mål på slutet. Det var något som satte sig lite i skallen på oss. Nästa säsong måste vi som lag hitta ett jämnare spel och inte få de där långa dipparna som vi fick i år. Att torska 2-3 matcher få vara nog, inte komma upp till de där 9 matcherna i rad.