KHK OCH LIVET EFTER CORONA

3 april 2020 15:00

Allt har hänt så fort. Fortare än vad någon hade förutspått. Helt plötsligt var säsongen över utan att någon vunnit. En säsong där alla var förlorare.


Sverige har stängt. Allt är pausat och alla väntar på svar. Många företag drabbas enormt hårt och människor varslas och sägs upp. Vi riskerar en lågkonjunktur som experterna hävdar kan bli långt värre än finanskrisen 2008. I de djupaste svackorna har alltid idrotten funnits där som en tillflykt, en gemenskap, en glädje. Nu har vi inte ens idrotten att samlas kring. Hur vill vi att samhället ska se ut efter Corona-krisen? För det här går över och samhället går tillbaka till det normala även om det normala kan se annorlunda ut framöver.

IDROTTSRÖRELSEN LIDER

Hela idrottsrörelsen lider. Elitklubbarna till ytterligare en nivå där lönekostnader och hyror löper på i samma takt även när intäkterna uteblir. Karlskrona Hockey står mitt i epicentrum av detta. Vi lider. Ett av nödhandtagen är korttidspermittering som ingår i regeringens åtgärdspaket. Vi har tyvärr tvingats dra i det handtaget redan. Vi måste få till stånd en dialog med kommunen kring idrottsrörelsen. RF måste klargöra hur stödet från staten ska fördelas. För vi är inte ensamma i det här - läget är akut. Den här perioden tecknar vi normalt nya sponsoravtal, säljer säsongskort och anordnar camper. Nu står det helt stilla. Sen vet vi inte vad som händer med de sista utbetalningarna på tv-avtalet med Cmore när inte slutspelet genomfördes.

VI RÄCKER UT HANDEN

Så frågan är hur livet ser ut efter krisen? Vi vill inte tigga – men vi räcker ut handen. Till dig och till alla som vill att vi ska ha elithockey i Karlskrona även när pandemin har lagt sig. Köp ditt säsongskort nu – det är den största lojalitetshandling du kan göra. Bli medlem. Köp biljetter till premiärmatchen mot Björklöven när vi släpper upp dessa till försäljning på onsdag kl 12. Det är inte en gåva till KHK – du investerar i en upplevelse, en gemenskap och en tro på framtiden. Du gör något för hela Karlskrona!

Fram till den 13 april har vi förlängningspriser på säsongskort för alla som vill stötta KHK både på och utanför isen.

Tillsammans kan vi forma den framtid vi vill ha. Säkerställa att vi har elithockey i Karlskrona. Att vi fortsatt kan bedriva en av Sveriges största ungdomsverksamheter inom hockey. För både pojkar och flickor.

Det är VI som är KHK!

Med vänlig hälsning
Per Rosenqvist
Klubbchef