Grym laginsats bärgade tre poäng i Jönköping

20 november 2021 22:10

På lördagen reste ett sargat KHK till Jönköping för bortamatchen mot HC Dalen. En grym laginsats bäddade för seger med 3-4 (2-1, 1-3, 0-0) och kvällens målskyttar blev Simon Andersson, Jacob Grönhagen och Micke Saari.

Matchen mot HC Dalen hade flyttats från Smedjehov till Husqvarna Garden, till vardags hemmaborgen för HV71. Gästande Karlskrona kom till Jönköping med en allt längre frånvarolista och till dagens match hade juniorerna Edwin Jonasson (målvakt), Hugo Nilsson (forward) och Alfred Lindberg som redan har ett gäng matcher under bältet anslutit.

KHK får en tuff inledning på matchen när man drabbas av en utvisning redan efter 38 sekunder. Dalen etablerar spel i offensiv zon, men KHK spelar smart och reder ut det numerära underläget.
Efter 9:29 tar hemmalaget ledningen genom Oliver Wallqvist när KHK missar i uppspelet bakom eget mål och pucken till slut letar sig in bakom Martin von Schoultz.
Första perioden är jämn och inget av lagen kommer till några riktigt farliga chanser. Avslutningen på perioden blir desto mer händelserik när Dalen efter 17:25 utökar ledningen till 2-0 genom Karl Jonsson som kommer ren i slottet efter en fin passning av Adam Hirsch.
Endast 16 sekunder senare ringer det igen när Simon Andersson reducerar till 2-1 för KHK. Micke Saari bryter en passning innanför Dalens blålinje och går på avslut, framför målet har Simon placerat sig där han slår in returen. Perioden slutar med ledning för hemmalaget med 2-1.
Skott: 8-7

Med den snabba reduceringen i slutskedet av den första perioden fortsatte KHK jakten på fler mål och efter 7:38 in i perioden kvitterar man genom Jacob Grönhagen. KHK stressar och checkar fast Dalen i djupt nere i hemmalagets försvarszon, efter en tilltrasslad situation är det till slut Grönhagen som är sist på pucken.
11:36 in i perioden är det KHK:s tur att spel i numerärt överläge när Dalen misslyckas med ett byte och blir för många spelare på isen. Powerplay har de senaste matcherna klickat för KHK och det tar endast 18 sekunder innan gästerna gjort ännu ett mål i powerplay efter att Jacob Grönhagen gör sitt andra mål för kvällen.
KHK som vänt 2-0 till ledning med 2-3 fortsätter trumma på och försöka stressa Dalen. Med fem minuter kvar av perioden stressar man hemmalaget till en felpass vid egen blålinje och KHK tar chansen likt en kobra. Simon Andersson snappar upp passningen och skickar pucken vidare till Grönhagen och Saari som kommer fria med Oscar Malm i Dalen-kassen. Sidledspass av Grönhagen och direktskott av Saari utökar KHK:s ledning till 2-4 efter 15:11.
Likt den första perioden kommer en sen reducering, denna gång är det Dalens Emil Larsson som gör 3-4 med 1:40 kvar av perioden.
Skott: 7-9

Den tredje perioden blir en lång jakt från Dalens sida. Man pressar KHK och ger allt för att få in en kvittering. Man är också nära ett par gånger, men stabile Martin von Schoultz står för några svettiga räddningar och ser till att KHK behåller ledningen.
Dalen tar ut målvakten och satsar allt framåt men man kommer inte närmare och ett sargat KHK kämpar hem alla tre poäng tillbaka hem till Blekinge.