KHK besegrade Almtuna i en svängig historia

13 november 2019 22:36

Linus och Hampus Karlsson var två av matchens målgörare under onsdagskvällen när KHK besegrade Almtuna med 4-3 i en match med många ansikten.

Matchen hade knappt börjat när KHK tog ledningen efter 24 sekunder när Linus Karlsson påpassligt överlistade Jesper Eliasson i Almtuna-kassen. Chockstart av hemmalaget och den första perioden var en total dominans av KHK, där Almtuna inte hade mycket att sätta emot. Trots stort övertag slutade första perioden 1-0 till KHK och skotten fastställdes till 15-4.

Det blev en total scenförändring i andra perioden där Almtuna tog tag i taktpinnen och dominerar totalt medans KHK inte skapar någonting framåt mer än ett stolpskott. Perioden slutar istället 0-2 till Almtuna som nu vänt matchen. Skotten blev hela 2-13 till bortalaget.

Den tredje perioden startar med att KHK reducerar till 2-2 efter 29 sekunder genom Niklas Johansson. Efter kvitteringen tar KHK tag i matchen igen och helt rättvist ökar KHK på till 3-2 genom Hampus Karlsson. Strax därefter gör Janne Kivilahti 4-2 till KHK och alla tror att matchen är avgjord. Men 30 sekunder senare reducerar Almtuna till 4-3 och det blir match igen. Almtuna plockar ut målvakten sista minuten men efter att Almtuna drar på sig en utvisning i slutskedet kan KHK kontollera slutet av matchen och man vinner till slut med 4-3. Skott 11-6 och totalt 28-23.

KARLSKRONA - ALMTUNA 4-3

Målskyttar Karlskrona: Linus Karlsson, Niklas Johansson, Hampus Karlsson, Janne Kivilahti

Målskyttar Almtuna: Villiam Haag, Sebastian Fakt, Tobias Åhström

Statistik: Karlskrona - Almtuna