Förlust i premiären

30 september 2022 22:24

KHK förlorade fredagskvällens seriepremiär mot Nybro VIkings IF med 4-2 (2-0, 1-0, 1-2) i Liljas Arena. KHK's mål gjordes av Ludvig Carlsson och Philip Norberg.

Säsongen börjar direkt med rivalmötet mot Nybro borta i deras hemmaborg. Under försäsongen möttes lagen två gånger med varsin seger. Nu var det dags för match som gäller något.

KHK kommer ut och vaskar direkt fram ett par chanser, men tyvärr är det hemmalaget som tar ledningen efter 2:39. Lite passivt försvarspel av KHK framför Hedlund i målet innan Nybros nummer 62, Henrik Edwardsson, slår in pucken under Hedlunds ena ben.
Knappt 20 sekunder efter Nybros ledningsmål drabbas KHK av utvisning när Heiver åker ut för fasthållning. Ett effektivt Nybro utökar ledningen genom Hannes Johansson till 2-0 efter 4:31 när man inte lyckas rensa undan pucken framför Hedlund.
Efter målet följer ett böljande spel där de vassa lägena uteblir. Med det är Nybro som stressar KHK djupt i egen zon. Efter 12:08 är det KHK:s tur att spela powerplay, men det blir ett relativt svagt PP från KHK där de spelar runt pucken men skotten på mål uteblir.
Lagen går till vila med 2-0 på tavlan.
Skott: 12-7

Direkt i inlednignen av den andra perioden åker tyvärr Daniel Andersson ut för en checking to the head vilket resulterar i en 5 minuters utvisning. KHK spelar en mycket tät och organiserad box och utan större bekymmer håller de undan i fem minuter.
KHK tar över spelet i perioden efter detta och de skapar tryck i Nybros zon. Nybros skapar en del farligheter men Hedlund avvärjer. Efter 7:40 drabbas Nybro av en utvisning och efter avblåsningen hettar det till på läktarna efter en situation där en Nybro-spelare åker in i sargen. Men det är KHK som helt korrekt får spela PP.
Det efterföljande överläget ger ingen utdelning där man inte riktigt kommer upp i tempo.
Istället är det Nybro som utökar ledningen efter 11:37 när Robin Wengdahl lägger pucken mot mål från blålinjen och vi har 3-0 på tavlan.
KHK behåller initiativet trots tredje målet och skapar tryck och spelar pucken men skotten på mål saknar skärpa och resultatet står sig perioden ut.
Skott: 12-6

Den tredje perioden hinner knappt starta innan Ludvig Carlsson efter 2:52 snyggt styr in reduceringen till 3-1, assisterad av Alexander Bergström.
KHK trampar på i full fart och efter 7:24 så är det åter dags för utvisning för hemmalaget. Denna gången ser powerplay-spelet bättre ut och Philip Norberg styr mycket snyggt in 3-2 på volley.
KHK tar över matchen totalt efter detta målet men Nybro får lite andrum efter ca 12 minuters spel. KHK fortsätter sätta press och skapar några riktigt farliga chanser som Nybros målvakt får jobba på. Med knappt två minuter kvar av matchen tar KHK ut målvakten, men Nybro snor åt sig pucken men lyckas inte avgöra matchen. Dock får de sin revansch med 12 sekunder kvar av matchen när 4-2 kommer i tom bur.
Skott: 7-11

Premiären vinns av hemmalaget. Det var en jämn krigarmatch där Nybro skjuter mer på mål och detta visar sig vara effektivt. KHK får ladda bössan till nästa match på fredag den 7/10 i NKT Arena Karlskrona mot KRIF och lägga fler puckar mot mål.
Som sagt, nya tag om en vecka. Vi syns nästa fredag kl 19:00 i NKT Arena.