Karlskrona HK utökar truppen med två namngivna spelare

1 februari 2024 14:15

Karlskrona HK har gjort klart med två spelare inför fortsättningen av säsongen i AllEttan Södra. Klubben har sedan tidigare värvat Jesper Emanuelsson från IF Troja/Ljungby och har nu också namngivit Fabian Ledin från Örebro HK samt Edwin Jonasson som tredjemålvakt från Växjö Lakers.


Fabian Ledin är en 19-årig forward som spelar för Örebro HK J20 i J20 Nationell. Han har tidigare spelat för Luleå HF J18 och J20 innan han inför denna säsongen bytte till Örebro HK.

Edwin Jonasson, ett mer känt namn i Karlskrona, är en 18-årig målvakt som är fostrad i just KHK, men som inför denna säsongen lämnade klubben och nu tillhör Växjö Lakers. Han har lånats in som namngiven målvakt. Han har spelat 22 matcher i J20 Nationell den här säsongen, med ett snitt på 2,71 insläppta mål per match och en räddningsprocent på 90,7.

Sportchef Michael Sundlöv tackar Örebro HK och Växjö Lakers för deras samarbete och säger så här. -Vi ville ha in två forwards innan transferfönstret stängde, vi fick in en permanent (Jesper Emanuelsson) och sedan även Fabian Ledin som namngiven från Örebro HK. Vi löste dessutom målvaktsbiten med att namnge Edwin Jonasson som är fostrad i Karlskrona HK men nu spelar i Växjö Lakers. Ett stort tack till Örebro HK och Växjö Lakers som gjorde detta möjligt för oss. -Vi har nu att tillgå tre målvakter, åtta backar och 15 forwards, så vi känner oss bra rustade inför det som komma skall framöver.

KHK ligger för närvarande på sjätte plats i AllEttan Södra med 10 spelade matcher. Nästa match för KHK är på lördag den 3 februari, då man möter Halmstad Hammers HC på bortaplan.