KHK förstärker ledarstaben för herrlaget

12 januari 2023 11:25

Under torsdagen ansluter Magnus Sundquist till Karlskrona Hockey som en förstärkning i herrlagets ledarstab. Han kommer närmast från högsta ligan i Danmark men har tidigare varit huvudtränare i bland annat Brynäs, Modo och Tingsryd.


KHK:s sportchef Micke Sundlöv:
-Magnus är en tränare som jag har haft förmånen att jobba med tidigare. Han har varit både huvudtränare och assisterande tränare på högre nivåer samt har erfarenhet att ta ett lag uppåt i seriesystemet. Både en bra hockeycoach och en bra människa.

Magnus Sundquist kommer att ha huvudansvaret för herrtruppen och i samband med denna förändring i organisationen kommer Eric Karlsson gå in i rollen som assisterande tränare tillsammans med Hasse Ottinger.

-Vi har en bra daglig verksamhet där jag har fullt förtroende för Eric och Hasse tillsammans med övriga ledare i deras arbete. Samtidigt vill vi ge oss själva de absolut bästa förutsättningarna inför fortsättningen. För mig och ledarna handlar det om att sätta KHK först och inte ha någon personlig prestige i det - det är något som både spelare och ledare har haft som mantra under säsongen.
Mitt fokus har varit att hitta den bästa lösningen för KHK där vi både förstärker ledarstaben och får kontinuitet som är ovärderlig för att lyckas sportsligt i det längre perspektivet.

Magnus Sundquist kommer att leda träningen den 12 januari och första matchen blir i NKT Arena lördag 14 januari när Tranås kommer på besök.

Magnus på Eliteprospects.com

Vi hälsar Magnus varmt välkommen till Karlskrona HK.