Forward klar för Karlskrona HK

30 september 2020 11:59

Erik Belin meddelar under förmiddagen att man gjort klar med den 23-årige forwarden Oskar Svanlund.


Senaste nyförvärvet inför säsongen är den 23-årige forwarden Oskar Svanlund som tidigare representerat Mora IK i såväl SHL som HockeyAllsvenskan. Oskar med Lerums BK som moderklubb gick från Frölundas ungdomsorganisation vidare till IF Troja-Ljungby där han spenderade juniortiden innan han den avslutande säsongen även fick spela seniorhockey. Inför säsongen 2016/2017 gick Oskar vidare till Mora IK där har noterats för 62 matcher i SHL och 70 matcher i HockeyAllsvenskan fram tills säsongen avlutades i våras. Han har under tiden i Mora även varit utlånad till Asplöven HC i Hockeyettan och Västerviks IK i HockeyAllsvenskan.

Erik Belin kommenterar dagens värvning:
-Vi är väldigt glada att kunna presentera Oskar Svanlund som nästa nyförvärv. Han kommer att tillföra enormt mycket till laget med sin erfarenhet från SHL och Hockeyallsvenskan.
-Jag och Patric har haft ett 50-tal spelare som vi diskuterat kring sedan kanadickerna valde att stanna hemma. Här har Svanlund hela tiden varit ett namn vi återkommit till, avslutar Erik.

Oskar kommer inte vara spelklar till kvällens träningsmatch mot Kristianstads IK. För mer information om hur du kan se matchen, klicka här.

Vi hälsar Oskar Svanlund varmt välkommen till Karlskrona HK!

Oskar Svanlund på Eliteprospects.com