Alexander Bergström återvänder till Karlskrona HK

20 april 2022 17:10

Lagbygget fortsätter inför nästa säsong och vi kan idag stolt meddela att #22 Alexander Bergström återvänder till Karlskrona HK!


Michael Sundlöv fortsätter att fylla på truppen med kvalitativa och starka profiler och näst på tur in i laget är ingen mindre än Alexander Bergström.

Alexander kom till Karlskrona HK 2013 och vann snabbt en speciell plats i Karlskrona-publikens hjärtan, inte bara för sitt spel på isen utan även på grund av personen vid sidan av.
Fyra säsonger blev det i KHK-dressen där han var med och lyfte upp KHK till SHL i mars 2015. Som notorisk målskytt drog han ögonen till sig och säsongen 2016/2017 belönades han med en plats i landslaget som även resulterade i OS-spel vid vinter-OS 2018.
Säsongen 2016/2017 blev också den sista i Karlskrona innan karriären fortsatte utomlands i Ryssland där han under två säsongen spelade för Sibir Novosibirsk och Traktor Tjeljabinsk i KHL.
Efter två år i Ryssland återvände Alexander hem till Sverige igen för spel med HV71 i SHL. Inför förra säsongen blev det ett nytt utlandsäventyr, då för tyska Krefeld i DEL-ligan.
Nu vänder Alexander åter hem till Sverige igen och hem till Karlskrona HK.

Sportchef Michael Sundlöv kommenterar värvningen:
-Vi får hem en av dom största spelarna i KHK:s historia vad det gäller sportsliga meriter. Vi får hem en spelare med ett av dom största KHK hjärtan som finns därute. Vi får hem en spelare som inget hellre vill än att ta KHK så högt upp det går och få stå på torget igen.
-Alexander kommer med sitt sätt att vara både som människa och spelare bidra till att vi blir bättre varje dag, oavsett om det gäller träning som match.

Vi vill även rikta ett tack till följande företag som gjort värvningen möjlig:
Wahlqvist Måleri AB
Hotel Conrad
WIP
MCT Brattberg AB
Samfast AB
Crilles Isolering
SP & VI
Jetpak

Alexander på Eliteprospects.com

Vi hälsar Alexander varmt välkommen tillbaka till Karlskrona HK!