Målkalas och ny seger för Karlskrona

14 november 2018 22:45

Karlskrona svarade för ett målkalas och tog poäng för sjätte matchen i följd när det blev hemmaseger mot Södertälje.

Det brukar bli målrikt mellan Karlskrona och Södertälje...

I lagens första möte i höstas så vann Karlskrona med 5-4, och när lagen nu möttes igen så blev det en ny KHK-seger - denna gång med hela 7-3.

Karlskrona fick en drömstart och hade en 2-0-ledning (Joseph Jonsson och Nick Pageau målskyttar) efter drygt halva den första perioden, och det övertaget släppte man sedan aldrig trots att Södertälje flera gånger försökte bita tillbaka.

SSK 1-2-reducerade i första perioden, men i början av den andra så kom både 3-1 (Niklas Johansson) och 4-1 (Joseph Jonsson igen) för hemmalaget.

SSK redcuerade två gånger till i mittperioden - men då svarade Karlskrona med att göra 5-3 genom Josef Ingman, och i tredje perioden spädde Axel Sundberg på till 6-3 innan Mikael Kurki skyfflade in 7-3 i tom bur.

Karlskrona tog därmed poäng för sjätte matchen i följd där fem av kamperna slutat med seger.

Södertälje har förlorat fyra av de fem senaste bortamatcherna.

KARLSKRONA - SÖDERTÄLJE 7-3
Periodsiffror: 2-1, 3-2, 2-0
Skott: 37-17

Målskyttar Karlskrona: Joseph Jonsson 2, Nick Pageau, Niklas Johansson, Josef Ingman, Axel Sundberg, Mikael Kurki

Målskyttar Södertälje: Marcus Fagerudd, Petter Hansson, Måns Lindbäck

Statistik: Karlskrona - Södertälje