Förlust i Ljungby Arena

18 januari 2023 21:30

Det blev ingen repris av matchen i lördags utan KHK förlorade kvällens bortamatch mot IF Troja-Ljungby med 5-1 (0-0, 3-1, 2-0).


På förhand hade man nog räknat med en fartfylld inledning av matchen mellan de två förmodade topplagen. Men båda lagen inleder perioden lite avvaktande och försöker stressa motståndaren till misstag genom hög press i respektive motståndares zon.
Det är först efter drygt tre minuter spelat som Troja får ett spelmässigt övertag när KHK drabbas av en utvisning. KHK reder ut det efterföljande boxplay-spelet och det är inte förrän efter kvällens första powerbreak som tempot skruvas upp ett snäpp.
Hemmalaget kommer närmast ett ledningsmål när man i den senare delen av perioden skapar oreda framför August Hedlund. KHK sticker upp i den sista minuten av perioden men Wictor Ragnewall är med på noterna och den första perioden slutar mållös.
Skott: 8-10

Den andra perioden har varit lite av KHKs svaghet och redan efter 28 sekunder tar Troja-Ljungby ledningen genom Emil Ekholm.
Troja får luft under vingarna och höjer tempot i sitt spel, men ett slarv i sitt uppspel her KHK pucken och Jacob Grönhagen, som var tillbaka på lån från Kristianstad, sätter kvitteringen efter 5:32.
Båda lagen har nu släppt handbromsen och byter chanser med varandra, och även om Troja kommer till de vassare lägena är spelet över banan jämnt.
Efter 13:07 in i perioden kommer KHKs andra boxplay i matchen och nu tar Troja ledningen när Axel Lindström efter 14:49 fiskar upp en retur framför mål.
Med 2:59 kvar av perioden är det åter dags för mål när Troja gör 3-1 genom Daniel Karlsson Thörnros när August Hedlund blir skymd.
Hemmalaget som åter får ny kraft efter sina två mål sätter press på KHK och har det mesta av spelet i avslutningen av perioden.
Skott: 18-9

34 sekunder in i den tredje perioden är det KHK som får kvällens första möjlighet i powerplay. Troja stressar bra i boxplay och i slutskedet av utvisningen är KHK ytterst nära en reducering, men Troja reder ut stormen.
KHK fortsätter trumma på och för spelet och man är också en ramträff ifrån en reducering. Direkt efter KHKs chanser biter hemmalaget sig fast i KHKs zon och med effektiv skymning framför August Hedlund gör Christian Lindberg 4-1 med 10:18 på tavlan.
KHK fortsätter att kämpa för fler mål framåt, men marginalerna och den sista skärpan saknas ikväll. Med 3:36 kvar av perioden tar KHK Timeout och August Hedlund lämnar kassen i ett sista försök att få kontakt i maychen igen. Men en förlorad offensiv tekning dödar definitivt matchen när Miro Lehtimäki fastställer slutresultatet till 5-1 i tom kasse med 3:29 kvar av perioden.
Skott: 9-13

Nästa match för herrlaget spelas nu på lördag klockan 16:00 i NKT Arena Karlskrona när HC Dalen kommer på besök.

MATCHFAKTA

IF Troja-Ljungby - Karlskrona HK 5-1
Periodsiffror: 0-0, 3-1, 2-0
Skottstatistik: 35-32
Utvisningsminuter: 6-8

Målskyttar Troja: Emil Ekholm, Axel Lindström, Daniel Karlsson Thörnros, Christian Lindberg, Miro Lehtimäki

Målskyttar Karlskrona: Jacob Grönhagen

Matchststistik från swehockey.se