Karlskrona tog chansen till revansch och besegrade Huddinge IK

31 december 2021 08:50

På torsdagskvällen var det dags för revansch! Huddinge var på besök i NKT Arena Karlskrona för returmötet lagen emellan. När lagen möttes i tisdags var det Huddinge som tog hem segern.

Huddinge startar totalt respektlöst och KHK kommer ofta tvåa in i situationerna. 4,33 in i matchen kom också 0-1 genom Jonathan Tordhall. Det var ett passivt hemmaförsvar som slarvade i egen zon vilket straffade sig omgående.
Men som ofta förr gräver inte KHK ned sig utan direkt efter tekning så tar KHK tag i pucken och sätter fart på både skridskor och puck. Kvitteringen kommer redan 5,45 av vår egen poängmaskin 49 Niklas Johansson assisterad av Filip Forsmark.
Tyvärr så tar det endast 40 sekunder innan Huddinge åter tar ledningen efter hemmalaget uppträtt riktigt virrigt i egen zon.
Efter 08,51 så får KHK kvällens första PP. Ett PP där KHK spelar lite för omständligt, det går trögt och man blir sönderlästa. Istället för kvittering så ringer det igen efter 11,40 när KHK åter uppträder virrigt och stressat i egen zon. Jag vill påstå att man åter ger Huddinge chansen att göra mål, en chans de tar vara på när Philip Runbjer gör 1-3.
11,57 kommer kvällens första Power Break. Erik och co i båset manar på sina spelare och när pucken åter släpps så åker laget skridskor, spelar smart och det ger resultat. Efter 14,41 kommer reduceringen till 2-3 genom Alexander Heiver, framspelad av Daniel Andersson. När KHK åker skridskor så hänger inte Huddingespelarna med. 18,50 så drabbas åter Huddinge av en utvisning. Även detta PP blir resultatlöst. Perioden slutar 2-3
Skott: 5-9

KHK inleder den andra perioden i PP men utan resultat. Men efter 2,40 så kommer kvitteringen, efter ett riktigt bra försvarspel av Kevin Ekman-Larsson som serverar pucken till Jacob Grönhagen som kommer fri från mittlinjen, inget misstag utan 3-3 på tavlan.
Nu tar KHK över spelet och skapar flera bra chanser. Det är inget skönspel från något av lagen och Huddinge är absolut inte ofarliga när de kommer till anfall men just nu känns KHK mer påkopplade.
15,55 så får Roslund pucken och åker på kontring i ett 2 mot 1-läge. Fri med målvakten spelar han i sidled och Jesper Hultberg får öppet mål och KHK har vänt på matchen. Den trogna hemmapubliken vädrar positivitet.
Tyvärr så kommer det en bjudning till. Man tappat totalt bort Tim Kämpeberg som kommer in framför mål och kan kvittera på en retur från Mika och 4-4 på tavlan är ett faktum. Perioden slutar 2-1, en period där KHK var det bättre laget när man sätar fart på skridskor och puck.
Skott: 13-9

Sista perioden hinner knappt startar innan vi som var på plats och stöttade vårt lag fick jubla. 49 sekunder in så sätter Jesper Hulberg assisterad av Grönhagen ledningspucken till 5-4, hemmalaget har åter tagit sig tilbaka.
7,51 in i perioden kommer kvällens första hemmautvisning. KHK spelade grymt bra i boxplay, och bjöd inte Huddinge på en millimeter.
KHK är nu det bätre laget och 13,52 så drabbas Huddinge av en två plus tvåa, alltså fyra minuter i PP. I detta PP är det Huddinge som skapar flest chanser. Mika i målet gör nog årets räddning i detta PP när Huddinge bjuds på en riktig chans att kvittera.
18,43 sticker Huddinges målvakt och borta laget parkera sig i offensiv zon. Hemmalaget krigar och håller undan och KHK vinner med 5-4. Från denna match tar vi med oss 3 viktiga poäng i den viktiga toppstriden.