TV-Pucken: I helgen avgjordes kvalet till TV-pucken för pojkar födda 2006

16 september 2021 15:50

Hela 9 spelare i årets Blekinge-trupp har ett förflutet i Karlskrona HK’s ungdomsverksamhet.

Vårt distrikt brukar ha det tufft i kvalet mot de större distrikten men i år svarade man för en mycket bra insats som imponerade både på motståndare och publik.

Summering av matcherna

Match 1 mot Östergötland blev en utmärkt start i en tight match som slutade med seger 3-1 sedan KHK’s Melcer Swensson avgjort i slutminuten.

Andra matchen mot Göteborg var en jämn historia där Blekinge ledde i paus med 2-1, dock kunde Göteborg komma ikapp och förbi. 2-4 kom i powerplay och sista satt i öppen kasse, slutresultatet 2-5 men matchen kunde egentligen lika gärna slutat med poäng för Blekinge.

Lördagens sista match var mot Skåne. Återigen en match där laget verkligen visade upp sig från sin bästa sida. Matchen var spelmässigt jämn och bägge lagen skapade chanser för att kunna ta hem samtliga poäng. 1-1 vid full tid och i spel 3 vs 3 kunde Skåne avgöra och ta extrapoängen.

Inför söndagen var det enbart segrar som gällde för att kunna knipa en slutspelsplats.

Svårast tänkbara motstånd i första matchen när förhandsfavoriten Småland stod på andra sidan rödlinjen. Blekinge rivstartade och efter 6 min och 2 baljor av Röglespelaren Ludwig Clang ledde man med 2-0. Man fortsatte att föra spelet och chanser till trean saknades inte. Småland skulle dock hinna utjämna innan paus. I sista perioden böljade spelet och lagens målvakter fick slita hårt för att freda målet. Blekinge chansade i slutet och tog ut målvakten och i slutsekunderna kom den stora chansen, men Smålands målvakt gjorde en fantomräddning och matchen fick avgöras på straffar där Småland drog längsta strået.

Den sista matchen mot Västergötland slutade 1-3, och där saknades energin då slutspelsplatsen inte kunde nås längre.

Till slutspel från Grupp C Tranås gick Göteborg och Västergötland (som arrangör av slutspelet).