1 poäng i Halmstad Arena

6 januari 2023 18:40

KHK hade 3 poäng med sig i avslutningen av matchen, men med blott 7 sekunder kvar kvitterar Halmstad och kniper extrapoängen i förlängningen när man besegrar KHK med 6-5 (2-2, 1-1, 2-2, 1-0).


Det var med ett nytt år och nya förhoppningar KHK äntrade isen i Halmstad Arena på fredagseftermiddagen. KHK som inlett AllEttan med två förluster mot Nybro och Kalmar var piskade att knipa poäng mot för att hänga med i racet.
Halmstad som inlett sin sejour i AllEttan med en seger och en förlust mot Skövde och Tranås har varit starka med endast en förlust på hemmaplan under grundserien, mot just KHK.

KHK inleder perioden med stark offensiv press mot hemmalaget och får också några längre spelsituationer i offensiv zon. När klockan stannar på 6:04 har KHK gått ifrån till en tvåmålsledning där båda målen kommer i powerplay. Halmstad drabbas av en dubbelutvisning efter att Alexander Bergström hålls fast när han är på väg igenom och under den avvaktande utvisningen trippas också Filip Cruseman.
Ledningsmålet kommer 36 sekunder (5:36) in i det numerära överläget när John Henrion gör mål på direktskott efter passning från Alexander Bergström. I det fortsatta powerplay-spelet tar det 28 sekunder (6:04) innan Mikael Roslund precis framför mål skottar in 0-2 efter passning från Filip Cruseman.
Halmstad får åter kontakt i matchen när Victor Gagic endast 28 sekunder senare gör 1-2 till Halmstad efter en tveksam situation innan målet där Sebastian Sundlöv får en klubba i ansiktet utan åtgärd.
KHK trummar på och Filip Norberg är nära att utöka till 1-3 men pucken stannar på rätt sida av mållinjen för Halmstads del. Istället kommer kvitteringen till 2-2 när Victor Gagic gör sitt andra mål för kvällen i numerärt överläge med 49 sekunder kvar av perioden. Skott: 13-8

Lagen byter chanser med varandra under inledningen av den andra perioden. Halmstad kommer ut med mer aggresivitet och skapar problem i KHK zon och kopplar greppet om händelserna. KHK jobbar sig tillbaka och är ytterst nära att ta ledningen när Jesper Solomon Frisell försöker sig på ett så kallat Zorro-mål.
Istället är det Halmstad som tar ledningen efter 11:09 när KHK blir helt stillastående i egen zon och Robin Dahse på egan hand, utan någon attack från KHK-spelare, lägger in 3-2.
KHK fortsätter producera i numerärt överläge och kvitterar till 3-3 efter 15:11 när Filip Norberg släger in pucken på mål och den tar vägen över mållinjen via Halmstadspelare.
Med 2:03 kvar av perioden blir Alexander Heiver förvånande utvisad när Halmstad-spelare faller alldeles för enkelt i en närkamp. Därför är det också rättvist att KHK rider ut anstormningen och vi går till pausvila med 3-3 på tavlan.
Skott: 18-8

KHK kommer ut med en helt annan intensitet i den tredje perioden och sätter hård press på hemmalaget. Man är också nära att ta ledningen vid ett flertal tillfällen, men pucken vill inte in.
Efter 5:21 belönas KHK också med ett nytt powerplay när Oscar Hagman blir nerdragen under ett KHK-anfall. KHK vaskar åter fram ett par bra lägen i powerplay, men denna gången lyckas man inte överlista Jacob Crespin i Halmstad-kassen.
KHK återtar ledningen efter 11:23 när Gustav Berglund prickar in 3-4 bakom en skymd Crespin efter framspelning från Karl Persman.
Det dröjer tyvärr inte länge förrän Halmstad åter kvitterar efter 12:30 när Robin Dahse gör sitt andra mål för kvällen direkt på tekning.
Var det någon som skulle få sin revansch efter två missade utvisningar mot sig var det väl rättvist att Sebastian Sundlöv efter 12:54 kan lägga in pucken i öppet mål och åter ge KHK övertaget.
Halmstad drabbas av en ny utvisning med 15:40 spelat av perioden när Filip Cruseman går på en kontring efter att Halmstad bitit sig fast i KHKs zon. KHK visar återigen upp ett vasst powerplay och är ännu en gång nära att göra mål i numerärt överläge, men marginalerna är inte på rätt sida.
Avslutningen blir en rysare när det är KHKs tur att drabbas av en utvisning med 1:31 kvar av den tredje perioden och med 7 sekunder kvar av perioden kommer också kvitteringen när Robin Dahse gör sitt tredje mål i matchen.
Skott: 19-12

Matchen går till förlängning där KHK efter 51 sekunder drabbas av utvisning där Robin Dahse avgör matchen med sitt fjärde mål för kvällen och KHK har ännu ingen seger i säsongens upplaga av AllEttan.
Nästa match för herrlaget spelas nu på onsdag när man gästar Skövde IK i Billingehov, tre poäng är då ett måste.

MATCHFAKTA

Halmstad Hammers HC - Karlskrona HK 6-5 e.fl.
Periodsiffror: 2-2, 1-1, 2-2, 1-0
Skottstatistik: 52-28
Utvisningsminuter: 10-10

Målskyttar Halmstad: Victor Gagic x2, Robin Dahse x3

Målskyttar Karlskrona: John Henrion, Mikael Roslund, Philip Norberg Aspnäs, Sebastian Sundlöv

Matchststistik från swehockey.se