Update från styrelsen

8 maj 2020 19:48

Vilket engagemang vi sett för KHK senaste veckan! WOW! Vi kan konstatera att KHK berör. Senaste veckan har både lokal- och riksmedia bevakat KHK:s utmaningar.


Det har i många sociala forum varit en debatt, känslor har uttryckts och åsikter vädrats.

Vi från styrelsen har hela tiden känt ett otroligt stöd, både via glada tillrop i sociala medier och olika samtal.

Vi kan konstatera att vi sent igår kväll nådde en överenskommelse med Karlskrona Kommun. Där vi dels säljer inventarier och därigenom tillförs likviditet, men där vi också nådde en principöverenskommelse kopplat till ett framtida hyresavtal.

I överenskommelsen finns också ett antal krav, vilka är helt rimliga och dessa stärker vårt samarbete framåt.

Styrelsen vill rikta ett stort tack till den politiska ledningen med Sandra Bizzozero (S) och Camilla Brunsberg (M) i spetsen.

Det känns riktigt bra att vi nått denna överenskommelse med en bred politisk förankring.

#RÄDDAKHK

Hallå? Skämtar ni med oss? 1.606.000 SEK från fans, företag och partners! WOW! Det engagemang som denna insamling skapat hade jag aldrig vågat drömma om. Jag hade en förhoppning om att vi skulle kunna samla in pengar, men 1,6 MSEK! WOW! Man blir tårögd när man scrollar igenom listan, med både massa vänner och fans, men också tidigare spelare och tränare, ledare i andra föreningar och många av våra ungdomslag! Det är verkligen vi som är KHK!

Utöver RäddaKHK-insamlingen har Blackbugs, vår fantastiska supporterförening och många fans ordnat olika Swish-kampanjer under veckan. Återigen TACK! Vilket otroligt engagemang!

Styrelsen bedömer nu att vi har förutsättningar för att inleda en rekonstruktion.

Live-sändning

KHK kommer på måndag 17.00 återkomma med en Facebook-Livesändning där jag (Andreas) och Tobias Larsson deltar för att uppdatera er om status och svara på frågor.

Vi har en lång resa framför oss, det är fortfarande mycket som måste falla på plats, men nu har vi tack vare ett enormt stöd från supportrar, kommun och näringsliv undanröjt det akuta konkurshotet.

Med hopp om en trevlig helg!

Styrelsen genom Andreas Kristensson