Hur spelas slutspelet?

26 februari 2024 21:00

Vi får många frågor om spelupplägget för slutspelet, här kan du läsa mer om spelomgångar, val och mycket mer.


Play in:
Inleds 27 februari (mellan lag två och tre i respektive vårserie) och avgörs i bästa av tre matcher. Speldatum är: 27 februari, 1 mars och eventuellt 2 mars. De två vinnarna till kvartsfinal.

KHK är redan i AllEttan och påverkas inte av detta annat än att vi måste vänta in Play in innan lagen väljer motståndare för kvartsfinaler. Detta sker troligen söndagen den 3 mars och det brukar direktsändas på HockeyEttan Play.

Kvartsfinaler:
Inleds 5 mars och avslutas 13 mars (om det blir fem matcher). I kvartsfinalspelet deltar 16 lag: lag 3-8 från Allettan Norra och Södra, segrarna från Vårettan Norra och Södra samt två segrande lag från play in.
Här är det bäst av fem som gäller och högst rankade lag spelar h-h-b-b-h.
Vilka som möts? Det avgörs via val. De åtta högst rankade lagen väljer motståndare bland de åtta lägst rankade lagen. Högst rankat lag väljer först och så vidare. Ranking av lag görs utifrån lagens placering i Allettan Norra och Södra samt därefter Vårettan Norra och Södra.
Rankingen tas fram genom: 1. Tabellplacering 2. Antal erhållna poäng 3. Målskillnad 4. Antal gjorda mål i serien.

KHK är just nu 6:a med chans på plats 5. Det är lag 3-4-5-6 i resp AllEtta som väljer bland lagen 7-8-Vårretta-Playin. Skulle vi klättra i tabellen är det med andra ord större möjlighet i val av motståndare. Vi börjar oavsett med två hemmamatcher, Tisdagen den 5 mars och Onsdagen den 6:e mars i NKT arena.

Skaffa biljett till onsdagens match mot Vimmerby här.

Semifinaler
I semifinalspelet deltar tolv lag, lag 1-2 från Allettan Norra/Södra samt de åtta segrarna från kvartsfinalerna.
Valet sker enligt samma mall som i kvartsfinalerna.
Semifinalerna inleds den 16 mars, också i bästa av fem, och avslutade den 24 mars (om det blir fem matcher). Högst rankade lag spelar h-h-b-b-h.

Alla matcher i Play In, Kvartsfinaler och Semifinaler skall spelas tills dom är avgjorda. Om det är lika resultat vid full tid blir det paus och en ny period med Sudden Death. 5 utespelare + målvakt i varje lag.

Kvalserien till HockeyAllsvenskan
Premiären är lördagen den 30 mars och den sista omgången är den 20 april.
Sex lag deltar från slutspelet, tio matcher och serieettan går upp i HockeyAllsvenskan 24/25.