Seger i hemmapremiären inför storpublik

30 september 2023 21:50

Det bjöds på en härlig inramning i seriepremiären mellan KHK och Borås när de 3532 på läktaren sjöng in säsongen 2023/24. Hemmalaget vann matchen med 4-2 efter mål av Alexander Bergström, Joachim Rohdin, Gustav Berglund och Hugo Wendt.

Innan pucken släpptes hyllades Niklas Johansson för sina insatser i KHK till publikens stora jubel. Jublet steg även markant när förstalinan ropades ut och avslutades med nummer 19 Joachim Rohdin som är tillbaka i KHK.

Det var en svängig och jämn första period. Två lag som försökte spela med hög fart och tufft spel i närkamperna utan att gå över gränsen.
Det skapades ett par lägen åt båda håll, men båda lagen hade problem att etablera några längre anfall och perioden slutade mållös.
Skott: 7-4

Viktor Kokman fick desto mer att göra i den andra perioden när Borås tar kommandot i inledningen av perioden. Borås får också ett friläge efter 1:30 men Kokman är med.
Hugo Wendt drog ner stora applåder och höjde stämningen i arenan när hans klubba oturligt gick sönder i egen zon, kämpade sig tillbaka och visade upp en offervilja att få ut pucken.
Efter 11:38 i den andra perioden lyfter taket på NKT Arena Karlskrona när Alexander Bergström gör 1-0 snyggt framspelat av Viktor Crus Rydberg och John Henrion.
Efter 14:35 får KHK kommer matchens första utvisning i matchen och KHK får sitt första försök i powerplay. Niko Ahoniemi i Borås utvisas för interference, men han var inte helt överens med Jim Bergqvist och drar dessutom på sig ytterligare en tvåa för abuse.
KHK och hela hallen får jubla för ännu ett mål när man gör 2-0, trodde alla, men domartrion verkar ha tittat åt något annat håll. Reprisbilderna som rullade i arenan visade att pucken var inne och studsade ut, men målet godkänns inte.
KHK forstsätter i powerplay och har en puck i stolpen, men inga fler mål kommer i mittperioden.
Skott: 10-13

Efter drygt tre minuter i den tredje perioden är matchen utjämnad till 1-1 när Emil Saarinen-Ek fiskar upp en retur framför Viktor Kokman.
KHK tar åter ledningen efter 6:54 efter en uppfiskad retur framför Hugo Fagerblom i Borås-målet och det är till publikens stora belåtenhet Joachim Rohdin som är sist på pucken efter förarbete av Gustav Berglund och Viktor Crus Rydberg.
Kort efter målet blir det irriterat i arenan när Sebastian Sundlöv åker på en vårdslös huvudtackling när han lägger ifrån sig pucken i mittzon samtidigt som Filip Cruseman görs ner.
En onödig och vårdslös huvudtackling som sätter Sundlöv ur spel som märkligt nog lämnas utan bifall från domartrion. Det blir däremot utvisning för nerdragningen av Cruseman, men istället för mål framåt slarvar man i egen zon och Jakub Kanka kan åter kvitterna för gästerna med en man mindre på isen.
Borås hinner knappt bli fulltaliga när hemmalaget åter tar ledningen. Borås tappar markeringen av Gustav Berglund som kan styra in pucken i mål på Alexander Bergströms passning.
Efter målet väljer KHK att bevaka ledningen. Borås fortsätter framåt och tar ut målvakten men Hugo Wendt ser till att pricka den öppna kassen från egen zon och fastställer slutresultatet till 4-2.
Skott: 7-7

Det blev den publikfesten vi alla hoppades på. Tack till alla 3532 som var på plats ikväll och skapade en otrolig stämning. Ett stort tack till Blackbugs!
Nästa match spelas på fredag den 6/10 på bortaplan mot Mörrums GoIS IK. Ni har väl inte missat Invasion Mörrum? Se till att stötta laget i jakten på en ny seger.

Nästa hemmamatch spelas onsdagen den 11/10 klockan 19:00 när Halmstad Hammers kommer på besök. Biljetter till den matchen köper ni här.