Seger i derbyt mot Mörrums GoIS IK

29 oktober 2022 22:30

Efter fredagens förlust i NKT Arena var herrlaget ute efter revansch. Efter en jämn och nervkittlande avslutning stod KHK till slut som segrare med 2-3 (0-2, 2-1, 0-0).

Skulle laget revanschera sig efter fredagskvällens förlust mot Troja? Svaret blev ja, men Mörrum stod för hårt motstånd.

Det var gästande KHK som tog initativet i matchen och drygt fem minuter in i perioden tar man också ledningen när Martin Fransson får dubbla skottchanser från blålinjen, assisterad av Daniel Andersson och Jesper Solomon-Frisell.
Resten av perioden är relativt jämn och de giftiga målchanserna är lätträknade, men med fyra minuter kvar av perioden utökar KHK ledningen till 0-2 genom Oscar Hagman fiskar upp pucken framför mål och sätter den bakom Mörrums Gustav Bågenvik. Linus Lööf och Sebastian Sundlöv stod för förarbetet. Kort efter målet drabbas Mörrum av utvisning men KHK lyckas inte ta vara på det numerära överlåget. Daniel Andersson är närmast att utöka till 0-3 när han framför mål tvingar ner Bågenvik och ska lufta in pucken i öppet mål, men marginalerna var inte på KHKs sida och perioden slutar med en tvåmålsledning.
Skott: 8-11

Mörrum ger nytt liv i matchen redan efter 47 sekunder i den andra perioden när John Henrion sätter pucken bakom August Hedlund i KHK-kassen.
KHK ska åter få lite andrum när man 4 minuter senare utökar ledningen till 1-3 i powerplay och det är återigen ett backskott som letar sig in bakom en skymd Bågenvik. Bakom målet låg Gustav Berglund med assist från Johannes Nilsson och Oscar Hagman.
Med 11:02 spelad av perioden reducerar Mathias Kemppi ännu en gång för Mörrum, denna gång till 2-3, precis när KHK blivit fulltaliga och matchen står nu och väger.
Skott: 12-8

Den tredje perioden blev en gastkramande asvlutning av matchen där Mörrum låg på hårt för en reducering medan KHK gjorde allt för att bevaka sin ledning och inte ta några chansningar i det offensiva spelet.
Mörrum får grepp om KHK i deras anfallszon men tiden tickar på till KHKs fördel.
I slutet av perioden tar Mörrum också ut målvakten i jakten på en reducering, men med fyra sekunder kvar drar man på sig en offensiv utvisning och därmed kan KHK hålla ut och vinna med 2-3.