Förlust efter förlängning mot Vimmerby HC

19 november 2023 21:30

Ett aggressivt och offensivt Vimmerby gav KHK stora problem under söndagskvällen. KHK hamnade i underläge två gånger om men tog matchen till förlängning där Vimmerby avgjorde. Matchen slutade 2-3 (1-1, 0-0, 1-1, 0-1).


Serieledare och obesegrade på hemmaplan med endast 5 insläppta mål på 6 matcher. Allt favoritskap var riktat mot KHK inför söndagens match.
Dock ställdes man mot Vimmerby HC, enda laget så här långt in i säsongen som vunnit mot KHK och som var rejält sugna på att vända sin trend efter två raka förluster.

Det var också Vimmerby som tog ledningen i matchen i numerärt överläge. Matchen inleddes i ett högt tempo där vi fick se två hårt checkande lag där spelet böljade fram och tillbaka utan några klara chanser för något av lagen.
Första farliga chansen tillskrevs Vinmerby efter knappt 10 minuter, men Viktor Kokman som var tillbaka mellan stolparna såg till att det fortfarande var 0-0 på tavlan.
Efter 12:34 kommer matchens första utvisning efter att Vimmerby börjat få till några längre anfall och Sebastian Sundlöv får sätta sig i två minuter.
Knappt en minut in i Vimmerbys powerplay kommer också 0-1 när en lös puck fiskas upp av Eddie Levin som blir kvällens första målskytt.
KHK får allt mer svårt att få stopp på Vimmerby som sätter intensiv press på hemmalaget. Men med drygt tre minuter kvar av perioden bjuder Vimmerby in KHK i matchen igen när man slarvar och krockar i egen zon. Sebastian Sundlöv som ligger högt fångar upp den lösa pucken och är nära en kvittering, men Scott Hector håller tätt.
KHK fortsätter anfallet och när klockan stannar på 17:26 är det hemmalagets tur att pröva lyckan i powerplay efter en kampsituation framför mål.
Viktor Crus Rydberg driver in mot målvaktens vänstra stolpe och avlossar ett skott som Hector släpper retur på. KHK vinner kampen framför mål där först Filip Cruseman får till ett skott och kvitteringen kommer genom Alexander Bergström som hittar nätet i den tilltrasslade situationen.
De kvarvarande två minuterna av perioden är hemmalagets som får luft under vingarna, men perioden slutar 1-1.
Skott: 8-9

Den andra perioden hettar till efter 2:14 när gästerna drar ner hemmaspelare efter avblåsning och när gruffet lagt sig har vi dubbelutvisning där Filip Norberg Aspnäs och Oskar Lindgren får sätta sig två minuter vardera.
Hemmalaget har spelet i inledningen av perioden och de inledande 4:30 förläggs i anfallszon, men VHC försvarar boxen framför mål bra och man reder ut hemmalagets anstormning.
Närmast ett ledningsmål kommer Isac Andersson i VHC som tar köksvägen och sätter pucken i den bortre stolpen. Vimmerby kommer tillbaka in i handlingarna och ger hemmalaget problem i egen zon när man oftast checkar med två spelare mot puckförarna.
Spelet fortsätter bölja fram och tillbaka och KHK blir mer och mer ängsliga i egen zon och har svårt att hantera VHCs höga forechecking.
Efter ett välbehövligt powerbreak tar hemmalaget över spelet igen och har flera bra lägen men Scott Hector håll tätt.
Med fem minuter kvar av perioden avtar hemmalagets press och spelet övergår till klassisk raggarhockey med många misstag från båda lagen. Inget av lagen lyckas utnyttja misstagen och perioden slutar 0-0.
Skott: 9-2

Tredje perioden är endast 54 sekunder gammal när gästerna drabbas av utvisning. KHK får inte till något kontrollerat spel och Vimmerby stressar hemmalaget till misstag. När Vimmerby blir fulltaliga tar de över spelet igen och 1-2 kommer efter 4:13 genom Adam Petterson.
Hemmalaget har svårt att lösa upp Vimmerbys offensiva spel och gästerna fortsätter att med aggressivitet styra spelet på isen.
Efter 5:12 ser inte Magnus Sundquist någon annan lösning än att ta timeout och försöka ge spelarna nytt mod. KHK spelar också mer aggressivt efter timeouten och kommer tillbaka in i spelet igen. Men Vimmerby säljer sig dyrt och ger åter hemmalaget problem med sin forechecking.
Med 6:53 kvar av perioden utjämnar KHK när man haft trycket i offensiv zon under ett längre anfall där Philip Norberg Aspnäs är sist på pucken.
KHK fortsätter pressa direkt efter målet och med 4:17 kvar av perioden tar sig Jesper Solomon Frisell in i zon men blir trippad. Det blir inga mål i powerplay. KHK har lägen att avgöra, men ett vilt kämpande Vimmerby kan freda sitt mål och matchen går till förlängning.
Skott: 7-12

Förlängning
Vimmerby vinner första tekningen och styr förlängningen. Med 43 sekunder kvar avgör Hugo Ollila och tar extrapoängen med tillbaka till Vimmerby.
Sett till matchens helhet var det en rättvis seger för gästerna, dock ger det en bitter eftersmak att målet tillkommer på en offsidesituation.

Nästa match för herrlaget spelas nu på onsdag när man åker västerut och gästar Halmstad Hammers HC.
Nästa hemmamatch när det även är premiär för julbord, spelas på lördagen den 25 november klockan 16:00 när IF Troja-Ljungby kommer till NKT Arena Karlskrona. Biljetter till den matchen hittar ni här.

MATCHFAKTA

Karlskrona HK - Vimmerby HC 2-3 e.fl
Periodsiffror: 1-1, 0-0, 1-1, 0-1
Skottstatistik: 25-25
Utvisningsminuter: 4-8

Målskyttar Karlskrona: Alexander Bergström, Philip Norberg Aspnäs

Målskyttar Vimmerby: Eddie Levin, Adam Pettersson

Matchstatistik från swehockey.se