Karlskronas blytunga seger i slaget om Blekinge

15 januari 2021 21:47

KHK vann efter sent avgörande på bortaplan mot Mörrums GoIS IK med 2-3 (1-1, 1-1, 0-1).

Sällan eller aldrig har väl ett Blekingederby betytt så mycket som under fredagskvällen. Med två omgångar avverkade av Allettan låg hemmalaget Mörrum sjua av tio lag med 2 poäng. KHK parkerade på näst sista plats med noll poäng. En seger var mer än viktig för båda lagen, då det gäller att vara bland de sex bästa för att ta en playoff plats och fortsätta kampen mot Hockeyallsvenskan.

Period 1

När pucken släpptes i gamla anrika Jössarinken avspeglade sig matchens betydelse på isen. Båda lagen började nervöst och puckar tappades. Hemmalaget var de som skulle få jubla först, efter 3.46 nätar Hampus Melén. Matchen fortsätter därefter att bölja.
KHK skulle få jubla. I powerplay gör man ett mycket snyggt mål när Linus Pettersson får passning tvärs över isen och klipper till direkt. Helt otagbart! Assist av Nordström och Grahn. Därmed hade vi 1-1 i pausvilan.
Skott: 8-11

Period 2

Den andra perioden såg ett piggare Karlskrona. Samtidigt så skapade bägge lagen chanser. KHK fick emellertid jubla redan efter 46 sekunder. I ett två mot ett läge får Mikael Roslund en smörpassning och var obeveklig i avslutet. Assist av Nicke och Linus. Matchen stod och vägde. Det såg länge ut som det skulle bli en pausvila med Karlskrona ledning. Men… En tappad markering och Jean-Luc Foudy kommer fri och får pucken förbi Hellgren. 2-2 och jämnt skägg inför avslutningen.
Skott: 8-7

Period 3

Tredje perioden blev en thriller där det gick åt många naglar och där hårtussar rök. På isen byttes nämligen chanser och båda lagens supportrar slets mellan hopp och förtvivlan. Det såg länge ut att gå till ”sudden". Då fick KHK till ett längre anfall på Mörrum som tvingades slå till icing. Därmed fick de inte byta gubbar.
Karlskrona hade ”Laxarna" halvvägs in i nätet. Med sex sekunder kvar gör Nils Carnbäck det förlösande 2-3 målet. Stor glädje i KHK lägret och lika stor nedstämdhet hos Mörrum förstås. Snacka om dramatisk avslutning.
Skott: 9-10

Sammanfattning: En typisk derbymatch som svängde åt båda hållen. Mycket synd att inte hallen kunde fyllas med supportrar till de bägge lagen.
Det finns viktiga segrar och det finns blytunga triumfer. Detta var det sistnämnda utan tvekan. Nu är Karlskrona med i racet om en plats i playoff. Ännu viktigare är att jag tror denna segern gör att många knutar går upp. Fortsättningen blir intressant!

Mörrum är ett bra hockeylag och kommer med garanti kriga om en playoff plats.
KHK drar ikväll på sig 38 utvisningsminuter mot Mörrums 8. Det är förstås på tok för mycket och det måste jobbas bort.

Kung Erik och hans mannar återkommer redan på söndag. Då mot Vimmerby.