Härlig derbyseger mot KRIF

16 oktober 2021 00:01

På fredagskvällen var det dags för säsongens andra planerade derby när KHK gästade KRIF Hockey i Soft Center Arena. När slutsignalen ljöd stod KHK som segrare med 3-6.

KHK kom från ett ofrivilligt speluppehåll efter den inställda hemmamatchen och hemmalaget KRIF från en förlust i sudden mot Vimmerby.

När pucken släpptes visade KHK att de ville vinna denna matchen och man tog direkt tag i taktpinnen. Dock drabbas man av en utvisning 5,37 in i första, men ett bra boxplay håller KRIF borta från målprotokollet.
KHK pressar Kallinge högt, vinner pucken och 0-1 är ett faktum när Daniel Andersson ser till att KHK tar ledningen 8,36 in i perioden, snyggt framspelad av Jesper Solomon Frisell.
Efter målet radar KHK upp chanser och 12,55 ringer det igen! 0-2 av Micke Saari elegant framspelad av Roslund och Simon Andersson. Åter är det den höga pressen som ger utdelning, Krif kommer ej ur egen zon och KHK gör välförtjänt 0-2.
Efter 14,46 åker KHK på en av kvällens billigaste utvisningar. Men KHK spelar mycket smart i boxplay och håller Kallinge-spelarna borta från mål. Första perioden slutar 0-2 till KHK och skotten skrivs till 13-11.

KHK inleder den andra precis som första perioden med hög press och sätter KRIF-spelarna under stress. Efter 3,10 kommer 0-3 efter att KHK vunnit pucken i egen zon där pucken gick som på ett snöre genom mittzon fram till Jesper Solomon Frisell som vackert hängde dit den. KHK drabbas av ännu en utvisning men är fortsatt omutliga i spelet med en man mindre på isen och man fortsätter att pressa motståndarna.
Efter 13,51 in i perioden är det dags för KHK's första powerplay och det ger resultat direkt. Efter en trevande inledning hittar man rätt i positionerna och efter fint klapp klapp-spel gör Christoffer Rasch 0-4 framspelad av Niklas Johansson och Jesper Solomon Frisell. Med drygt två minuter kvar av perioden är det dags för en ny utvisning för KRIF. KHK ställer åter upp i ett mycket bra powerplay och när klockan visar 19,09 hänger Alexander Heiver dit 0-5 framspelad av Grönhagen och Niklas Johansson igen!
Skott: 13-10

Tredje perioden hinner knappt börja förrän Alexander Heiver gör 0-6 efter 1,07 och de ditresta KHK-supportrarna åter får jubla. Drygt en minut senare drabbas KHK av en utvisning. Denna gången spelar man lite passivt i boxen och efter 3,30 kommer 1-6, målskytt för KRIF är Sebastian Magnusson.
KHK blir tyvärr lite passiva efter målet och slarvar lite i egen zon vilket Oliver Olsson direkt utnyttjar när han reducerar till 2-6 efter 4,18.
Erik och Hasse tar direkt timeout för att lugna ner killarna och ge dem direktiv. Spelet blir också bättre men efter 8,15 lyckas Kallinge genom Noa Muci-Lindqvist göra kvällens sista mål.
Efter 3-6 målet har båda lagen chanser men det är KHK som har de vassare vhanserna. Det blir mycket pucktransport över banan från båda lagen men KHK håller kylan och tar åter tag i initiativet. Passningarna sitter på bladet igen och tiden rinner iväg.
17.51 drabbas KHK av en ny utvisning. KRIF tar timeout och plockar målvakten med 1,30 kvar men det blir inte fler mål denna kvällen.
Skott: 18-8

En härlig fredagskväll där samtliga spelare från KHK kommer in och sjunger ihop med Blackbugs och övrigt tillresta fans! Nicke Johansson tog tag i sången och fick taket på hallen att lyfta en sista gång! Nu tar vi en härlig helg med tre välförtjänta poäng mot KRIF.

KRIF Hockey - KARLSKRONA HK 3-6
Periodsiffror: 0-2, 0-3, 3-1
Skottstatistik: 44-29
Utvisningsminuter: 4-10

Målskyttar KRIF: Sebastian Magnusson, Oliver Olsson, Noa Lindqvist-Muci

Målskyttar Karlskrona: Daniel Andersson, Micke Saari, Jesper Solomon Frisell, Christoffer Rasch, Alexander Heiver x2

Statistik från swehockey.se

Med anledning av att Vimmerby HC valt att ställa in den planerade matchen nu på söndag spelas nästa match för herrlaget fredagen den 22 oktober när man möter Tranås AIF på bortaplan.