Karlskrona HK presenterar ny J18-tränare

14 maj 2019 10:00

Karlskrona HK fortsätter att satsa på juniorsidan. Eric Karlsson tar steget upp och blir tränare för klubbens lag i J20-superelit. Som ny tränare för J18 kommer nu Philip Bertilsson.


Philip avslutade sin spelarkarriär i Vimmerby HC efter säsongen 2017/2018 och klev istället in i båset som tränare. Efter att ha tränat Vimmerbys J20-lag samt varit assisterande tränare bakom Phil Horsky anslutar Philip nu till KHK J18.

Lie kort, vem är Philip Bertilsson?
-Jag är 21 år gammal, född och uppvuxen i Vimmerby, där jag själv spelade ishockey till 19 års ålder. Inledde därefter min tränarkarriär förra säsongen i Vimmerby. Att satsa på tränaryrket blev en nytändning och som person är jag målinriktad vilket gör att när jag väl bestämmer jag mig för något kommer jag göra allt i min makt för att det ska bli så bra som möjligt.

Hur vill du beskriva dig som tränare?
-Driven och ambitiös. Jag vill ge mitt lag rätt förutsättningar att lyckas genom en klar spelidé och en tydlighet i allt vi gör. Jag värdesätter en bra attityd och hårt jobb i alla lägen. Även en sämre dag ska ingen kunna säga att vi inte jobbat tillräckligt hårt. Samtidigt ska spelarna veta att de kan vända sig till mig i alla lägen. Jag tror den miljön skapar bäst förutsättningar för att nå framgång.

Hur ser du på ditt nya uppdrag i KHK?
-Inspirerande. Det är med en stora ära jag antar mig det här uppdraget. Det finns fina faciliteter och goda förutsättningar för att lyckas. Målet måste vara att stå för en god hockeyutbildning spelarna ska kunna bära med sig resten av livet. Vi har en duktig stab runt omkring laget och jag är övertygad om att vi kommer kunna ge spelarna bästa möjliga förutsättningar att nå sina personliga och våra gemensamma mål.

Vilka förväntningar har du på din första säsong i KHK?
-Att vi ska utvecklas tillsammans varje dag och bli bättre ju längre säsongen fortgår. Vi måste hela tiden ha en progression i allt vi gör för att bli framgångsrika. Förutsättningarna finns i klubben och laget. Nu vill vi se till att göra någonting bra av det.

Sportchef Patric Larsson om Philip:
-Philip jobbade förra säsongen i Vimmerby Hockey tillsammans med Phil Horsky samt tränade klubbens J20 lag. Han är driven, engagerad och kommunikativ. Vi är jättenöjda med att Philip vill fortsätta sin tränarkarriär hos oss.

Vi välkomnar Philip till Karlskrona HK!