Förlust i årets sista match

31 december 2022 09:00

AllEttans andra omgång spelades under fredagen och KHK tog emot seriesegraren Kalmar HC. En stark inledning av hemmalaget förbyttes till en klar förlust med resultatet 2-5 (2-0, 0-2, 0-3).

Det var hemmapremiär i Allettano ch bäddat för fest på läktaren. Hemmalaget startade matchen med hög fart och finess och skapade första farliga chansen redan efter 22 sekunder.
För kvällen inlånade Jacob Grönhagen var det som fick chansen.
Efter 4:25 kommer Cruseman ren men dras ned och Kalmars Erik Norén tilldelas en tvåminutersutvisning. Första minuten av det numerära överläget var bra från KHKs sida med högt pucktempo och skott men tyvärr håller gästerna undan. Hemmalaget fortsätter sedan att ha fart på skridskorna och skapar stor oreda och flera bra chanser.
Efter10:34 tar KHK ledningen när Martin Fransson snyggt skottar in pucken i bortre krysset framspelad av Philip Norberg och Jesper Solomon Frisell. Målet kommer efter att KHK jobbat sig fast i Kalmars zon och inte gett gästerna något utrymme.
Det hinner inte gå två minuter förrän Daniel Andersson driver in pucken i Kalmars zon och snyggt spelar fram Jacob Grönahgen som elegant lägger in 2-0. I detta läget så är 2-0 mycket rättvist då hemmalaget åker skridskor spelar enkelt vilket gör att gästernas försökt till aggresivt spel inte gynnas.
När det återstår en minut av perioden väljer domaren att visa ut hemmalagets Johannes Nilsson för charging men KHK klarar av boxplay och perioden slutar 2-0 till ett taggat hemmalag.
Skott: 10-12

KHK inleder andra perioden i en minuts fortsatt spel i boxplay och detta klarar man av. Efter 3:47 är det dags igen när Ludvig Carlsson blir utvisad för en fasthållning, KHK offrar sig i boxplay och de ger inte gästerna mycket tid. När skotten kommer finns både August i målet och täckande försvarare i vägen. Tyvärr tappar hemmalaget initiativet i och med utvisningarna i inledningen och man tappar beslutsamheten. I den åttonde minuten får gästerna ett friläge som August räddar men samtidigt kolliderar han med sin försvarare, August blir liggande och det blir tyst i hela arenan. Som tur är kan August fortsätta spela.
När klockan sedan står på 9 minuter får Cruseman en klubba högt i ansiktet i offensiv zon, han ligger kvar en kort stund på isen men tyvärr renderar inte denna överträdelse någon utvisning utan istället vänder Kalmar spelet och genom forna KHK-spelaren Hampus Karlsson gör man 2-1.
Matchen väger nu över helt till Kalmars fördel och hemmalaget tappar precis allt, Kalmar tillåts göra det mesta på planen. Kalmar har initiativet och gör det mycket svårt för våra orangea spelare och med mindre än två minuter kvar på tavlan gör Kalmars Hampus Karlsson sitt andra mål för kvällen och vi går till paus med 2-2 på tavlan. Skottstatistiken i den andra perioden talar sitt tydliga språk.
Skott: 4-17

I inledningen av den tredje perioden kommer KHK ut likt den första, men efter 5:42 är det åter KHK som drabbas av utvisning när Oscar Hagman får besöka utvisningsbådet efter en slashing. KHK spelarna protesterar tillsammans med de flesta i publiken.
Tyvärr gör gästerna och Hampus Karlsson sitt tredje mål för kvällen och nu kommer en orkan av protester och visslingar från såväl hemmalaget som publik efter att en KHK-spelare regelvidrigt görs ner sekundrarna innan målet.
Nu knyter hemmakillarna nävarna i fickorna och spelar upp sig. Det blir fart på skridskorna och när de väl åker skridskor och spelar snabbt så hänger inte gästerna med, men Kalmars aggresivitet och förmåga att spela på gränsen sätter stopp. Till slut belönas också hemmalaget med ett numerärt överläge med tre och en halv minut kvar när gästernas Jonathan Stålberg blir utvisad.
KHK inleder powerplay med snabb puckförflyttning och chansar samtidigt med att plocka August i målet. Kalmar bryter tyvärr en passning och från egen tekningscirkel lägger Hampus Karlsson in 2-4 och dödar definitivt matchen. Totalt mörker och där stängde gästerna matchen.
KHK fortsätter i numerärt överläge och med August på bänken gör Sebastian Ottosson matchens sista mål i tom kasse och fastställer slutresultatet till 2-5.

KHK gör en bra första period men sedan är man tillbaka i osäkerheten man såg i matcherna under hösten. Nu är det bara att ladda om och bestämma sig för att om man vill spela längre än till Mars! Nu väntar två bortamatcher mot Halmstad och Skövde. Och ska man vara med i racet behöver man plocka poäng. Nästa hemmamatch i NKT Arena Karlskrona är lördagen den 14/1 klockan 16:00 när Tranås gästar vår hemmaborg.