KHK vidare till semifinal efter tredje raka segern mot Visby/Roma HK

12 mars 2023 21:30

Efter 14:02 i den fjärde perioden lyfte taket på NKT Arena Karlskrona när John Henrion trycker in segerpucken till 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0) och KHK går vidare till semifinal.

Takbjälkarna i NKT Arena Karlskrona kommer behöva inspekteras efter kvällens avgörande mål i den fjärde perioden när de 2302 jublar ut sin glädje. KHK vände kvartsfinalspelet efter tisdagens förlust i Visby Ishall och vinner tre raka matcher och matchserien med 3-1.

Inledningen av matchen var lite böljande men känslan var att Visby hade en litet övertag och kämpade desperat.
Båda lagen bytte chanser med varandra och efter 6:18 drabbas hemmalaget av en tveksam utvisning då Karl Persman åker ut två minuter. KHK försvarar sig mycket bra men efter 44 sekunder får KHK även Sebastian Sundlöv utvisad.
Spelet i 3 mot är briljant och Visby tilläts inte några farliga chanser. Man klara detta nummerära underläget utan större bekymmer och när KHK blir fulltaliga så borde de nog fått en tvåa med sig men inte idag.
Efter BP-spelet tar KHK över matchen och äger mycket puck och skapar flera bra chanser men även Visby har en målvakt i Filip Lindblad.
När klockan står på 13:12 drabbas hemmalaget av en ny utvisning och Todd Winder får sätta sig två minuter. Även i detta BP-spel är KHK helt felfria och perioden slutar 0-0.
Skott: 5-8

KHK inleder andra perioden med fart och tyngd. De vinner sargduellerna och skapar flera riktigt vassa chanser men tyvärr så var inte siktet inställt rätt.
Kvällens första PP får man när klockan landar på 8:14, ett PP som inleds trevande men blir bättre. Visby kan även de försvarsspel och de gör det svårt för hemmalaget som går lottlösa.
Kort senare i en kampsituation håller en Visby-spelare fast KHK-försvararens klubba bakom och mål skriker hela hallen efter en utvisning, men istället går pucken in framför mål där Adam Harrysson-Karlsson sätter 0-1. Inte rättvist men även ikväll kommer kvitteringen per omgående och 12 sekunder senare står det 1-1 på tavlan efter att Linus Lööf elegant hängt dit den från slottet.
Visby delar ut tjuvnyp men samtliga hemmaspelare håller sig lugna och ger inte igen. Hemmalaget fortsätter att ha initiativet i matchen och har flera långa anfall.
Med 2:45 kvar av mittperioden snackar sig William Erenrot till en tvåa vilket bara är att tacka för. Visby hade vid denna stund jobbat sig in ordentligt och skapat flera bra chanser.
Detta PP slutar utan mål och perioden slutar 1-1.
Skott: 5-7

I tredje tar hemmalaget kommandot direkt och man har nu ännu fler långa anfall som verkligen gör Visby spelarna trötta. När klockan passerar åtta minuter höjs volymen åter i arenan, minst 3 solklara utvisningar borde nog drabbat bortalaget.
Vid 11:50 får vaktmästarna in och laga plexit och denna lilla extra paus ger Visby tillbaka orken och det blir mer Hawaii hockey, men i slutskedet tar åter hemmalaget över men Visby försvarar sig mycket bra. KHK spelar bra och skapar flera bra chanser men tyvärr vill pucken inte in.
Perioden slutar 0-0 och det blir en fjärde period.
Skott: 11-5

När lagen kommer in till fjärde perioden har KHK bestämt sig för att inte åka till Gotland och spela en match till. Man förlägger det mesta spelet i Visbys zon och spelar mycket bra hockey.
Efter 3:48 får man ett gyllene läge då gästernas Elias Lindström får sätta sig två minuter, chanserna kommer men inte att pucken vill in.
Efter PP pressar man på ännu hårdare och man borde nog avgjort matchen i början då man har en ramträff och ett par 2 mot 1 lägen.
Som tur är så missar även Visby när de bjuds på ett friläge.
Men efter 14:02 så lyfter taket i NKT när John Henrion avgör med 2-1 målet där han tar vara på en retur och från nära håll sätter det avgörande målet och ger Visby semester.
En underbart skön seger och laget visar i denna matchserie att de är att räkna med och att våren kommer att innehålla hockey i NKT.
Man har vänt underläge till seger, men har inte vikt ner sig utan kämpat som ett lag. Varit stentuffa vid sargen.