Storseger efter dominans på isen

12 oktober 2023 10:03

Ett hungrigt hemmalag gav inte gästande Halmstad Hammers HC något andrum på onsdagskvällen och efter en överkörning fastställdes slutresultatet till 7-1 (3-1, 1-0, 3-0).

KHK hade lagt bortamatvhen mot Vimmerby bakom sig och tog tag i taktpinnen direkt från nedsläpp. Redan efter 1:21 drabbades gästerna av kvällens första utvisning när man blev tvingen att ta till otillåtna medel för stt hänga med.
KHK skapade inte så många chanser i powerplay samtidigt som Halmstad försvarar sig bra.
Direkt efter spelet i powerplay tar KHK tag i händelserna på isen och man pressar ner Halmstad i deras zon. Men mitt under denna press drabbas hemmalaget och Oscar Hagman av en utvisning när klockan står på 4:21. KHK spelar mycket behärskat i boxplay och ger inte bort några farligheter.
Efter 9:01 är det dags för kvällens första mål designat av Joakim Rohdin. Han stjäl enkelt pucken vid offensiv blå, drar snyggt bort Halmstadsbacken och hänger sedan elegant upp pucken i krysset och 1-0 är ett faktum.
KHK fortsätter att behålla initiativet och efter 11:39 utökar Mikael Roslund lednimgen till 2-0.
KHK vinner tekningen efter målet och hemmalagets förstafemma leker hockey och 30 sekunder senare sätter Joachim Rohdin 3-0 och sitt andra för kvällen.
Detta stoppar inte hemmalaget som fortsätter jagar och pressa Halmstad, men med 1:03 kvar av perioden lyckas gästernas Viktor Bernardtz sätta reduceringenoch KHK vinner första perioden med 3-1.
Skott: 11-5

KHK inleder den andra perioden likt den första och efter 1:47 är det åter dags för Mikael Roslund att hamna i målprotokollet när han gör sitt andra mål för kvällen fram till 4-1.
Minuten senare är det åter dags att spela powerplay för hemmalaget, ett Pp som inte går till historien som ett av de bättre men Halmstad spelar ett bra boxplay.
Efter 8:40 får Halmstad ett gyllene tillfälle att komma in i matchen då KHK drar på sig ett lagstraff när man missar ett byte och har sex spelare på isen, gästerna skapar flera bra lägen men samtidigt spelar Viltor Kokman mycket stabilt mellan stolparna.
Tempot är lägre i andra perioden men när KHK spelar ner pucken djupt i zonen är de oftast både etta och tvåa på puckarna. Gästerna försöker sätta press på KHK men hemmalaget spelar enkelt och med ett lugn som det var länge sedan man såg i NKT Arena Karlskrona.
KHK är bättre och mycket stabilare än Halmstad och ledningen inför tredje är fullt rättvis.
Skott: 4-10

I inledningen av tredje perioden drabbas hemmalaget och John Henrion av en utvisning och nu fick Halmstad en chans att närma sig. Gästerna spelar ett mycket bra powerplay och har flera vassa chanser men både backar och Viktor Kokman i målet håller undan.
När KHK åter är fulltaliga krigar man ut pucken ur egen zon och bröderna Fridén spelar fram till John Henrion som snyggt sätter 5-1 efter 5:17.
KHK har full kontroll på händelsen på isen och förstafemman leker återigen hockey och skapar många långa anfall. Efter 7:37 skjuter Christoffer Rasch ett skott från backplats och Alexander Bergström styr snyggt in 6-1.
KHK stänger ned matchen och stoppar gästerna försök att passera mittzonen.
Man har full kontroll på matchen och med 2:59 kvar dras Filip Cruseman ner och tilldöms straff. Behärskat och snyggt hänger han upp pucken i nättaket och fastställer slutresultatet till 7-1.
Skott: 8-5

KHK var bättre denna kvällen och man visar vad man vill med denna säsongen samt att kvalitén för det finns.
Vill även passa på att lyfta fram Martin Fransson som var en gigant i försvaret.
Nu är det bara att njuta en stund och sedan ladda om inför bortamatchen mot IF Troja/Ljungby på lördag kl 16:00.
Nästa hemmamatch är fredagen den 20/10 klockan 19:00 då KRIF besöker NKT Arena Karlskrona. Alltså laddat för ett stekhett derby nästa fredag! Strunta i Tv:n och fyll arenan!
Biljetter till matchen finns att köpa här.

Karlskrona HK - Halmstad Hammers HC 7-1
Periodsiffror: 3-1, 1-0, 3-0
Skottstatistik: 23-20
Utvisningsminuter: 6-4

Målskyttar Karlskrona: Joachim Rohdin x2, Mikael Roslund x2, John Henrion, Alexander Bergström, Filip Cruseman

Målskyttar Halmstad: Viktor Bernhardtz