Storseger i derbyt

7 oktober 2023 10:40

De tillresta supportrarna bjöd på en härlig stämning under fredagens derby på bortaplan mot Mörrums GoIS IK. Laget tackade och tog emot stödet och när matchen var över hade man malt ner hemmalaget med en 1-7 seger där Joachim Rohdin stod för tre mål.

I fredagskvällens derby i hockeyettan mellan Mörrum och gästande KHK var det total dominans från gästerna. Redan efter 1 minut och 31 sekunder drog Mörrum på sig en utvisning, och KHK utnyttjade detta snabbt med ett mål av Joachim Rodhin efter bara 9 sekunder i powerplay.
KHK fortsatte att dominera, men trots mycket puckinnehav skapade man inte några klara målchanser. Mörrum tilläts komma i kontringar, men målvakten Viktor Kokman höll sitt mål stabilt. I slutet av första perioden blev det ännu en utvisning för Mörrum, och KHK utnyttjade detta med sitt andra mål, återigen av Joachim Rodhin.
Skott: 8-10

I den andra perioden inledde Mörrum starkt och hade en bra chans att reducera, men KHK-målvakten räddade. KHK tog sedan över spelet och utökade sin ledning till 3-0 med ett mål av Christopffer Rasch. Mörrum reducerade sedan till 3-1 genom Adam Bäckstrand. Det blev även lite känslor på isen med en mindre bråk mellan Tobias Brahm och Oscar Hagman, vilket resulterade i fem minuters utvisningar för båda spelarna.
Senare i perioden gav domaren Mörrum en chans att reducera i powerplay, men KHK försvarade sig bra och kontrade till och med in ett mål när Alexander Heiver snodde åt sig pucken vid egen blålinje och utökade ledningen till 4-1. Strax efter att KHK blev fulltaliga igen gjorde Joachim Rodhin sitt tredje mål för kvällen, och perioden slutade 3-1 till KHK.
Skott: 4-14

I den tredje perioden visade KHK ingen avsikt att sakta ner, och de ökade sin ledning till 6-1 med ett mål på styrning av Christopher Lynch och John Henrion fastställde slutresultatet till 7-1 genom straffslag. KHK fortsatte att dominera spelet och hindrade Mörrum från att skapa något spel i powerplay.
Slutresultatet blev 7-1 till KHK, och det var en kväll av total dominans från gästerna, både på isen och på läktaren av den tillresta supporterskaran med Blackbugs i täten. En stor eloge till alla supportrar som var på plats!
KHK visade tydligt att man är ett lag att räkna med under säsongen.
Skott: 7-6

Nu är det bara att ladda om inför söndagens bortamatch mot Vimmerby HC, nedsläpp klockan 16:00.

Mörrums GoIS IK - Karlskrona HK 1-7
Periodsiffror: 0-2, 1-3, 0-2
Skottstatistik: 19-30
Utvisningsminuter: 11-13

Målskyttar Mörrum: Adam Bäckstrand

Målskyttar Karlskrona: Joachim Rohdin x3, Christoffer Rasch, Alexander Heiver, Cristopher Lynch, John Henrion

Matchstatistik från swehockey.se

Nästa hemmamatch spelas nu på onsdag när KHK möter Halmstad Hammers HC i NKT Arena Karlskrona. Matchen börjar klockan 19:00, köp dina biljetter här.