Efter matchen med Mats Lusth

12 november 2019 07:10

Några ord av huvudtränare Mats Lusth efter gårdagskvällens bortamatch mot Västerås IK.

Hur summerar du matchen?
-Jag tycker att vi hade ett bra möte innan matchen. Vi visste att VIK föll mot BIK Karlskoga i lördags och var ute efter revansch idag. Så för oss gällde det att vara vakna från början, hålla oss ifrån båset och spela väldigt enkelt. Men vi gjorde helt tvärt emot. Vi drog på oss utvisningar, spelade svårt och ligger under med 2-0 efter tio minuter eftersom att vi inte alls var med i matchen.
Så hela första perioden och fram till 8-9 minuter in i andra så kände jag inte igen lagets alls och jag vet inte vad det berodde på. Vi pratade om det i första periodpaus men de blev som sagt inte bättre i början av andra perioden heller. Men sen när Niklas Johansson gjorde 2-1 i powerplay så vände det lite och jag tycker vi gör en godkänd tredjeperiod. Kvitteringen kom och Västerås börja se ut lite som vi gjorde i början av matchen. VIK står stilla och tappar puckar så vi vaskar fram ett par chanser och hade nästan kunnat vända matchen där. Så med andra ord är jag inte nöjd med hur vi startar matchen, vi är inte där och då är det svårt att spela hockey. Det är en kampsport och det handlar om att tävla om alla puckar i hörn, vid sargerna, överallt på isen. Men vi hade en hög moral och vi krigar oss in i matchen även om det tog tid. Vi lyckas kvittera och vi har chansen att avgöra.

Vad tar ni med er från kvällens match?
-Vi måste vara med och tävla från start! Vi har kommit så långt in i serien så detta är liksom inga nyheter. Jag tyckte att vi gjorde tvärt emot allt det vi sa och då blev det också som det blev.

Är du nöjd med en poäng borta mot Västerås?
_-Ja, men jag är inte nöjd med att vi inte är där och startar matchen så som vi identifierar oss. Idag tävlar vi inte om pucken vi tävlar inte i närkamperna utan var tvåa eller trea in närkamperna. Vi ställer till det för oss själva i många situationer.

Hur ser upplägget ut nu inför onsdagens hemmamatch mot Almtuna?
-Nu sitter vi på bussen hem hela natten och kommer hem runt kl. 6 på tisdagsmorgonen. Då väntar ren rehab för killarna. Rörelse och att ta hand dom kropparna och sen väntar en ny match i vår hemmaborg på onsdag mot Almtuna.

Västerås IK – Karlskrona HK 3–2 OT (2-0, 0-1, 0-1, 1-0)

Första perioden:
1–0 (03:32) VIK 6. Jerome Gauthier Leduc (53. Anton Eriksson, 14. Jesper Johansson)
2-0 (07:51) VIK 28. Lukas Zetterberg (25. Marcus Bergman, 63. Daniel Öhrn)