Fortsatt satsning på J18 Elit och J20 SuperElit

4 augusti 2020 19:25

Igår kom beskedet att det blir spel i Ettan kommande säsong för Karlskrona HK:s herrlag. Detta kommer dock inte att påverka verksamheten på vår elitverksamhet för juniorer. Det blir fortsatt spel i högsta serierna för både J18 och J20 kommande säsong.


KHK:s klubbchef Per Rosenqvist kommenterar:
-Vi tittar på det här i ett längre perspektiv där vi ska återta vår plats i HockeyAllsvenskan på sportsliga grunder. Då vill vi säkerställa att vår elitverksamhet på juniorsidan är intakt.
Och inte minst ser vi ju effekterna av det arbete som har gjorts under lång tid där vi nu har spelare som når NHL och det ger både sportslig och ekonomisk avkastning. Det kommer även att vara en dörr som öppnas för våra J20-spelare där vi lämnar ett antal platser öppna i seniortruppen att kämpa om.

Eric Karlsson, Ansvarig för J18 & J20 säger så här:
-Vi är väldigt stolta över den verksamhet vi bedriver på juniorsidan. Att vi nu får chansen att fortsätta utveckla våra juniorer på högsta juniornivå, känns givetvis otroligt bra. Vår primära målsättning är att förädla våra junior till A-lagspelare i Karlskrona HK eller ännu högre.