Johan "Honken" Holmqvist klar för Karlskrona HK

11 december 2015 11:58

Pressmeddelande Karlskrona HK

Idag är det klart att Karlskrona HK förstärker spelartruppen. Det är målvakten Johan ”Honken” Holmqvist som nu skrivit på för klubben. Kontraktet gäller resten av säsongen.


”Honken” inledde sin karriär i Tierp men är kanske ändå starkast förknippad med Brynäs. Han har spelat i såväl NHL som AHL och representerat svenska landslaget. Ett brons och ett guld i VM har det blivit i Tre Kronor.

Sportchef Micke Sundlöv säger såhär om sitt nyförvärv:
- Vi stärker upp vår målvaktspost med ”Honken” och han är en rutinerad målvakt som brinner för det här och har dessutom varit med och vunnit VM, SM och han är AHL-mästare. Johan kommer att bidra både på isen och i omklädningsrummet med sin tävlingsattityd och sin vinnarskalle. Många kanske har funderingar kring hans ålder men det är en bara en siffra för mig. Jag tittar på spelaren och vilka kvalitéer vi får in. Johan var HockeyAllsvenskans bästa målvakt förra säsongen, han är vältränad och jag vet vad jag får i honom. KHK:s mål är att spela i SHL även säsongen 16/17 och det här kommer att hjälpa hela laget att prestera än bättre, från våra målvakter till forwards.

Johan Holmqvist på Elite Prospect: http://www.eliteprospects.com/player.php?player=711