Klart med ny tränare till J20 Superelit!

13 maj 2019 20:00

Idag blev det klart att Eric Karlsson tar över klubbens J20 Superelit efter Emil Ivansson.


Eric kom till Karlskrona HK inför säsongen 2018/2019 och tränade den gångna säsongen klubbens J18 lag som tog steget tillbaka till J18 Elit. Nu kliver han alltså upp för att träna J20 Superelit.

Erics tankar om det nya uppdraget: -Det känns kul och inspirerande att ta steget upp att få träna föreningens J20 lag i Superelit. Arto och Emil tillsammans med Timo har gjort ett riktigt bra jobb de senaste säsongerna, jag hoppas att kunna bygga vidare på det de startat. Förutsättningarna i Karlskrona är fantastiska och jag ser väldigt mycket fram emot att fortsatt vara en del av klubbens juniorverksamhet.

Nu väntar ett intensivt arbete för Eric att göra klart truppen inför nästkommande säsong:
-Vi ligger bra till i lagbygget och kommer till stor del bygga vidare på våra egna juniorer. Vi har några luckor i lagbygget, men arbetet med truppen kommer nu intensifieras.

Det har spekulerats i att Karlskrona HK skulle degradera sitt äldsta juniorlag till J20 Elit på grund av ekonomiska skäl. Klubbchef Per Rosenqvist ger nu ett slutgiltigt besked:
-Vi kommer spela i J20 Superelit nästa säsong. Vår målsättning är alltid att spela på högsta möjliga sportsliga nivå och vi har nu kommit fram till en ekonomisk lösning som möjliggör spel i J20 SuperElit.

Vi kommer imorgon presentera den nya J18 tränaren, håll utkik på våra kanaler!