Mörrum har ställt in kvällens match

13 oktober 2021 13:00

Vi har via Svenska Ishockeyförbundet fått det tråkiga beskedet att Mörrum ställer in sin medverkan i kvällens match.


Det meddelande vi har fått från Svenska Ishockeyförbundet är:
”Utifrån det besked som Mörrum via ordförande Anders Gustavsson meddelat nedan kan vi konstatera att det inte blir någon match idag. Svenska Ishockeyförbundet ser inte matchen som uppskjuten (TB 5:10) då båda föreningarna inte är överens om att skjuta matchen.”

Det här är en oerhört tråkig utveckling i en fråga som absolut inte borde påverka det som händer på isen och det sportsliga. Det drabbar dessutom publiken och hockeyns anseende. Här har ligaorganisationen HockeyEttan ett stort ansvar som nu uppviglar klubbar att bryta mot tävlingsbestämmelserna §5:11 och med detta försöka tvinga Karlskrona HK att acceptera ett oskäligt avtal.
Som vi tidigare påpekat så har Karlskrona HK inte ingått något avtal med HockeyEttan och bryter inte mot något avtal. Klubben bryter heller inte mot några tävlingsbestämmelser genom att sända matcherna på egen hand då ansökan i det ärendet är under behandling hos Svenska Ishockeyförbundet.

Ett tävlingsärende mot Mörrum kommer att inledas i och med detta besked och vi får återkomma med information kring detta. Vi kommer dessutom att kontakta vår biljettleverantör Nortic för återbetalning till de som köpt biljetter till kvällens match och hitta ett sätt att även ersätta de som har säsongskort. Karlskrona HK kommer sedermera rikta krav om ekonomisk ersättning mot Mörrum Hockey via Tävlingsnämnden för uteblivna intäkter samt kostnader.

Vi vill inte uppmana våra supportrar att bojkotta bortamatcherna i affekt mot de föreningar som agerar på HockeyEttans uppmaning. Tvärtom. Här ska vi stötta laget och lyfta fram dom till sportsliga vinster och istället visa att det är VI som är KHK!

Med vänlig hälsning
Per Rosenqvist | Klubbchef