Inför onsdagens derby mot Mörrums GoIS IK

2 mars 2021 21:05

Under onsdagen spelas derbyt mellan KHK och Mörrum. Vi fick en kort pratstund med Eric Karlsson om tankarna efter matchen mot Huddinge och vad som väntar under onsdagen.


Hej Eric! Först och främst, grattis till segern mot Huddinge!
-Tjena Micke! Stort tack, den var vi förtjänta av.

Ni stod för en stabil insats rakt igenom matchen där ni satte tonen direkt från nedsläpp i den första perioden. Hur skulle du vilja sammanfatta matchen?
-Håller med dig. Jag tycker vi sköljer över dem med hård press, snabba spelvändningar och mycket attack mot mål. Trots vårt unga lag spelar vi väldigt moget och tar ansvar för spelet med pucken vilket gynnar oss. Riktigt kul för killarna, de var väldigt värda den segern.

När Huddinges kvittering kom i mitten av den andra perioden, hur var känslan i båset?
-Det var givetvis frustrerande och det blev något stimmigt. Det handlade egentligen om 3-5 minuter där vi började slarva med pucken och de kunde kontra på oss. I powerbreaket pratade vi om att behålla lugnet i båset, vi vet hur vi ska spela och vad som har funkat hela matchen i övrigt.

Är det någon spelare du skulle vilja lyfta speciellt efter matchen?
-Juniorerna har fått mycket beröm, med all rätt. Jag måste lyfta spelare som Viktor Grahn och Mikael Roslund som tagit ett stort ledaransvar på och utanför isen när många varit borta. Mot Huddinge tycker jag centrarna Filip Nordström och Hampus Karlsson gör säsongsbästa med ett gediget tvåvägsspel över hela banan.

Ni krympte avståndet till strecket runt Play In, hur ser du på avslutningen av serien?
-Vi ser bara möjlighet och går givetvis för att ta oss till Play in. Det är klyschigt men handlar om att ta en match i taget.

Hett derby i morgon när Mörrums GoiS IK kommer på besök, en match som under normala omständigheter hade inneburit kokande läktare. Upplever ni att det är svårare för spelarna att verkligen "tända till" inför matcherna när inte läktarna är fulla av fans?
-Det är klart att vi saknar publiken och de ger en helt annan inramning. Alla vet om förutsättningarna och de 8 supportrar som hela matcherna sjunger och trummar för oss är vi otroligt tacksamma för. Det är årets roligaste match, viktig match i Allettan och hemmaderby mot Mörrum. Det ska inte vara några problem att tända till.

Mörrum har sett starka ut på slutet. Vad tror du vi kan vänta oss när pucken släpps?
-Mörrum har förstärkt truppen och är formstarka. De spelar en ganska ostrukturerad hockey, inte alls olikt Huddinge. Är farliga i omställningarna, samt att de har ett par starka och spetsiga forwards. Jag förväntar mig att de kommer ligga på rulle och försöka utnyttja våra misstag.
För vår del handlar det om att bygga vidare på vårt spel senaste matcherna. Sätt hård press, vända spelet snabbt och attack mot målet.

Hur ser läget ut i truppen? Är det samma uppställning som senast?
-Nicke Johansson är tillbaka och Martin står i mål.
Vi har gjort några förändringar som vi presenterar imorgon på line upen.

=Tack för pratstunden Eric och ett stort lycka till så går vi för ännu en trepoängare!
-Tack Micke! Nu kör vi!

Livesändning på webben

Matchen sänds fritt via ATG Hockeyettan och sändningen startar 18:20, klicka här.
För mer information om frivisningen, klicka här.

Öst mot Väst - Fyll arenan

Onsdagen den 3 mars i matchen mot Mörrum GoIS IK går vi för nytt publikrekord och visar att vi har Blekinges bästa hockeysupportar.

Vårt mål är att sälja minst 5051 fiktiva biljetter, men ”the sky is the limit”. Vi vet att vi kan klara det med er hjälp. Prata med grannen, farmor & farfar, svärmor eller kompisen som flyttat till annan ort. Tillsammans gör vi det möjligt.
Köp din biljett här.