Matchen på söndag inställd

22 oktober 2021 16:20

Vi beklagar att HC Dalen har tagit beslut om att ställa in sin medverkan i söndagens match. Svenska Ishockeyförbundet meddelar att de nu öppnar ett tävlingsärende gentemot HC Dalen gällande §5:11 i Tävlingsbestämmelserna.


Under gårdagen meddelade Svenska Ishockeyförbundet att Karlskrona Hockey beviljas ett temporärt sändningstillstånd fram till 31 december 2021 och att frågan om medlemskap i ligaorganisation fram till dess ska utredas. Dessutom har förbundsstyrelsen rekommenderat tävlingsnämnden att besluta om resultatet 5–0 i Hockeyettan om förening från och med nu uteblir från match med anledning av den här frågan. Det betyder att HC Dalen kommer förlora matchen med 5-0 i och med att de uteblir från spel.

Sen vill vi från KHK:s ledning och styrelse än en gång säga att det här är en stor tragedi för svensk hockey att en ligaorganisation och enskilda klubbar väljer att gå emot Svenska Hockeyförbundets beslut och fortsätter bojkotta matcher utan grund. Vi har nu hamnat i en helt rättslös situation där vi bara kan uppmana Svenska Ishockeyförbundet att skyndsamt agera på ett sätt där klubbar samt ligaorganisation accepterar förbundet som auktoritet och huvudman för ligan.

Köpta biljetter kommer återbetalas omedelbart och våra trogna supporters med säsongskort kommer kompenseras när Tävlingsnämnden tagit beslut i dessa ärenden.