Förlängningar och nyförvärv i herrlaget

15 maj 2023 20:00

Under kvällens livesändning från klubben presenterades både förlängningar och nyförvärv till herrlaget.


Huvudtränare Magnus Sundquist var på plats vid kvällen livesändning och delgav sina tankar om såväl avslutningen av säsongen som nuvarande status på sommarträningen.

Vid sin sida under kommande säsong kommer Magnus fortsatt ha Hans Ottinger som har nått en lösning tillsammans med klubben och förlängt sitt kontrakt.

Magnus Sundquist om förlängingen med Hasse Ottinger:
Jag är riktigt glad att Hasse valt att fortsätta i KHK som min assisterande coach.
I och med den rokad på tränarposten som blev i januari då jag kom in blev det också en speciell situation för Hasse. Men efter att Hasse valde att fortsätta ihop med mig fick vi ett bra snack om hur fortsättningen skulle vara.

Hans hockeykunskap ihop med att han är mycket respekterad bland spelarna gör att jag är riktigt glad att vi får fortsätta vårt samarbete. Att han också har samma vinnarskalle som jag, gör inte saken sämre.

Magnus fortsätter: När Sundlöv efter säsongen frågade mig om mina tankar om assisterande tränare sa jag direkt att Hasse var mitt första val.
Att Hasse valt att fortsätta är bra för mig som huvudtränare, bra för spelarna och framför allt bra för KHK då Hasse är en person med stort KHK-Hjärta.

Även på spelarsidan presenterades nyheter. Backen Christopher Lynch har förlängt sitt avtal för säsongen 23/24.
Magnus Sundquist om förlängningen:
Christoffer Lynch förlänger sitt avtal vilket vi naturligtvis är glada för, en ung kille som kom mitt i förra säsongen. Han fick en till viss del lite rumphuggen säsong där han hade någon skada och han fick även vikariera som forward vilket han gjorde med den äran.
Lynch visade på slutet av säsongen (de sista matcherna) att han är väl värd ett nytt avtal och kommer kunna bidra med mer under kommande säsong.
Christopher på Eliteprospects.com

Näste spelare att presenteras var 18-årige Vilde Persson som skriver kontrakt med A-laget.
Vilde Persson är en av våra egna juniorer som har tränat en hel del med oss under säsongen. En spännande back som det ska bli roligt att följa vidare under säsongen, säger Magnus Sundquist.
Han fortsätter: Vi vill ge några spelare möjligheten från våra egna led att ta klivet upp i herrlaget och Vilde är en av dom, det finns fler som står och stampar bakom honom även om vi inte spelar i högsta serien i J20 längre. Ledarna i KHK (ungdom och junior) gör ett grymt jobb med dessa killar med små medel så det känns verkligen riktigt bra att vi får in juniorer i truppen.
Vilde på Eliteprospects.com

Siste man att presenteras under livesändningen var nyförvärvet och backen Hugo Wendt som plockas in från Tranås AIF.
Hugo Wendt är en yngre kille med sin fostran i Malmö RedHawks organisation. Trots att han inte är den tyngsta backen (ännu) så är han hård och rejäl och kan sätta stopp i spelet, har också bra första pass och är mobil, kommenterar Magnus sin senaste backförsrärkning.
Han är otroligt hängiven och noggrann i allt han tar sig till runt ishockeyn, såg riktigt bra ut när han var här och körde fys med oss förra veckan, jag har fått idel lovord av Hugos tränare (Arto Miettinen) innevarande säsong. Hugo kommer passa bra in hos oss och vi ser fram emot att få jobba med honom kommande säsong, avslutar Magnus.

Hugo på Eliteprospects.com

Vi är glada över att Hasse och Christopher förlängt sina kontakt och vi hälsar Vilde och Hugo varmt välkomna till herrlaget och KHK!