Förlust för J20 i första kvartsfinalen

27 mars 2019 22:53

KHK J20 förlorade kvällens kvartsfinal i NKT Arena mot Djurgårdens IF efter ännu ett övertidsdrama.

Trots ett spelövertag för KHK i den första perioden lyckades man inte överlista Oscar Walldén i gästernas mål och perioden slutade mållös för båda lagen. Istället var det Djurgården genom Tim Ljungqvist som fick första målet uppsatt i målprotokollet i inledningen av den andra perioden.

Den andra perioden var desto jämnare spelmässigt sett och kvitteringen till 1-1 skulle också komma genom Hampus Karlsson med fem minuter kvar av mittakten.

I den tredje perioden fortsatte lagen att byta chanser med varandra och efter drygt halva perioden tog KHK ledningen efter att Joseph Berger hållit sig framme på en retur.
Men med tre minuter kvar av den tredje perioden lyckades Djurgården kvittera med en man mer på banan och matchen gick till förlängning.

I förlängningen avgjorde Djurgården den första kvartsfinalmatchen under en avvaktande utvisning.
Matchserien vänder nu till Stockholm med fördel för Djurgården med 1-0 i matcher. Returmatchen spelas nu på fredag klockan 19:00 på Hovet. Eventuell tredje och avgörande match spelas på lördagen klockan 15:00.