KHK vände och vann mot Halmstad Hammers

23 november 2023 08:45

Man hamnade i underläge efter en svag inledning på bortaplan mot Halmstad Hammers HC. Men efter en scenförändring i den andra perioden vände man 1-0 till seger med 1-3 (1-0, 0-2, 0-1) där Martin Fridén och Alexander Bergström stod för målen.

Inledningen av matchen var en fortsättning från den senaste matchen mot Vimmerby. Trots några förändringar i femmorna av Magnus Sundquist, där John Henrion och Mikael Roslund bytte plats, var KHK inte helt påkopplade. KHK kändes dock tryggare i egen zon jämfört med föregående match.
Den första perioden dominerades av Halmstad, som utnyttjade ett misstag från KHK på offensiv blålinje i kombination med ett byte och William Gustafsson pricksköt 1-0 mellan benen på målvakten Viktor Kokman med 2:11 kvar på tavlan och perioden slutade 1-0 till Halmstad.
Skott: 9-7

När pucken släpps i andra perioden är det ett nytt KHK som tar tag i taktpinnen från första nedsläpp. Det var fart och aggressivitet från första nedsläpp och efter 2:54 kommer också kvitteringen. Martin Friden tar en svängom i offensiv zon och elegant vispar upp pucken i taket. Nu känner manigen KHK igen som checkar hårt och där samtliga gör sitt jobb.
Dock får Christoffer Rasch åka och sätta sig två minuter efter 6:10 men KHK ger inte Halmstad stor chans till ordnat spel i plwerplay utan pucken är oftast i mittzonen eller i Halmstads zon.
Ett bra boxplay gav grabbarna ännu större självförtroende och när KHK efter 15:18 får spela powerplay är vändningen fullbordad. Ett mycket bra Powerplay från förstalinan gör att Alexander Bergström snyggt kan styra in 1-2 efter endast 18 sekunders spel.
Det var bud på fler mål när båda lagen åter var fulltaliga och KHK fick åter en chans i Powerplay med 1:32 kvar av perioden. Även denna gång spelar man ett bra powerplay, men denna gången lyckades Halmstad freda sitt mål. KHK vinner andra perioden full rättvist med 0-2.
Skott: 6-11

Den tredje perioden inleds med powerplay i 29 sekunder för KHK, men man lyckas inte få till ett ordnat spel. Väl fem mot fem känns KHK mycket tryggare i allt de gör på isen. Passningarna sitter åter på bladet och man spelar säkert och stressar inte.
Halmstad är dock inte helt ofarliga när de kommer in i KHKs zon. Dock har Viktor Kokman bestämt sig att det skall inte släppas in fler mål denna kväll.
När det blir powerbreak nyttjar Sundqvist detta till att förklara för grabbarna vad som gäller på isen, man har gått ned lite i tempo och gett Halmstad ett par längre anfall. Efter den korta pausen var ordningen på isen återställd. KHK spelar tryggt i egen zon.
Med endast 2:29 kvar får Halmstad chansen att kvittera, de kommer i en två mot etta men Viktor Kokman gör en grym räddning och ledningen består.
Med 1:58 kvar tar Halmstad ut målvakten vid tekning i KHKs zon. Denna tekning vinns av KHK och Alexander Bergström sätter sitt andra och lagets tredje mål. 1-3 på tavlan och saken är klar.
Halmstad chansar igen med att plocka målvakten men 1-3 står sig matchen ut. KHK befäster serieledningen och visar samtidigt att man kan ta sig i kragen efter en relativt svag första period där man kommer ut som ett nytt lag i andra och vänder matchen helt rättvist.
Skott: 7-5

Nu är det åter hemmamatch för våra orangea krigare när IF Troja-Ljungby kommer på besök till NKT Arena Karlskrona nu på lördag 25/11 kl 16:00. Upplev matchen på plats och se till att göra denna lördagen till en hockeylördag.