Fördel Visby efter första matchen

7 mars 2023 21:30

KHK förlorade den första playoffmatchen i Visby Ishall mot Visby/Roma HK med klara 3-0 (1-0, 0-1, 2-0).

Efter den stabila insatsen mot Mariestad på hemmais senast fanns hoppet att man skulle komma ut i den första playoffmatchen med en helt annan pondus och med säkrare spel.
Så skulle det inte bli utan matchbilden kändes smärtsamt igen där man förlorar kampspelet runt båda målen och det finns en hel del att jobba på inför match nummer två.

Det var ingen klassisk slutspelsmatch med hög intensitet och hårda närkamper vi fick se denna tisdagskvällen. Inledningen av matchen var jämn där det offensiva spelet pressades ut längs med sargerna, men efter 5:11 är det hemmalaget gör matchens första mål när KHK-försvaret tappar markeringen i egen zon och Albin Svedin gör 1-0.
Det är även nära 2-0 ett par minuter senare efter en miss i komunikationen runt eget mål, men Viktor Kokman räddar upp situationen.
Hemmalaget med ett mål i ryggen fortsätter trumma på och jobbar sig ofta fast i offensiv zon medans KHK bara kommer i korta anfall mot Filip Lindblad i hemmamålet. Problem med passningsspelet och positionsspelt i egen zon ger ofta Visby en enkel gata in i offensiv zon.
Efter ett välbehövligt powerbreak samlar laget ny kraft och kommer ut med bättre attityd. Dock kommer man av sig när man med 6:01 kvar av perioden tilldelas utvisning när Visby är på väg att jobba sig till ett friläge.
KHK jobbar effektivt i boxplay och Visby kommer inte till några riktigt farliga lägen. Däremot skulle Visby få en ny chans i powerplay med 3:06 kvar att spela men Visby går ännu en gång lottlösa. Känslorna börjar komma in i matchen i slutskedet av perioden och det smågruffas och provoceras efter avblåsningarna.
Skott: 12-4

Det blir en lite bättre inledning av KHK i den andra perioden där man förlägger mer spel i offensiv zon, dock öppnar man upp sig bakåt och Visby är ytterst nära att komma i kontringslägen.
När klockan stannar på 6:08 är det KHKs tur att prova på spel i numerärt överläge efter att Gustav Berglund driver in på mål samtidigt som Mikael Roslund blir intryck i målburen av Visby-försvarare. Dock hinner klockan bara gå 5 sekunder innan KHK drar på sig en onödig utvisning för tripping och abuse of officials direkt efter tekning och det blir spel i 4 mot 4 istället. KHK får ett jätteläge framför Filip Lindblad men man lyckas inte få in pucken.
Utvisningarna fortsätter falla och det är ännu en gång KHK som drabbas men man reder ännu en gång ut situationen med stor hjälp av Viktor Kokman i målet.
Perioden slutar mållös och det är ingen bländande hockey från något av lagen, men trots det är det Visby som ser stabilare och säkrare ut i sitt spel.
Skott: 7-9

KHK har haft en hel del att prata om i pausen inför den tredje perioden och man kommer också ut mycket starkare och piggare. Efter 1:31 tilldelas man powerplay efter roughing-utvisning framför eget bås där Simon Hansson blir för het i situationen.
KHK sätter upp ett bra powerplay där man är ytterst nära att trä in pucken men istället får man en kalldusch deluxe när Visby bryter en diagonalpassning och gör 2-0 med en man mindre på banan. Special teams har varit en svag länk för KHK under AllEttan och man tar med sig den statistiken in i det så viktiga playoff-spelet.
Bättre sent än aldrig, men KHK spelar nu med en högre desperation i spelet över hela banan, men som ofta när man ligger under går tiden alldeles för fort.
Hoppet att komma närmare släcks definitivt med 4:08 kvar av den tredje perioden när Albin Svedin står för ett fin prestation och åker slalom melllan KHKs spelare och rundar Kokman till en ledning för Visby med 3-0 som tyvärr också blir ett helt rättvist slutresultat.
Skott: 9-3

Ikväll gäller det att vila både huvud och kropp och bestämma sig för om man verkligen vill ge sig själva chansen till vidare spel, för returmötet och match nummer två i matchserien spelas redan i morgon kväll. Även den spelas i Visby med matchstart klockan 19:00.