Intervju med huvudtränare Eric Karlsson

9 juli 2021 12:00

En varm helg i juni, närmare bestämd lördagen den 19, hölls fystesterna med herrlaget och Johnny Boklund passade på att stämma av läget med Eric Karlsson.


Hur var känslan när du i vintras fick frågan om att ta över ansvaret för A-laget?
-Jag blev jätteglad och jätte taggad att få möjligheten. Det fanns absolut inget tvivel från min sida trots att det var stor utmaning. Jag visste direkt att det från klubben var ett långsiktigt tänk och de ville att jag skulle sätta min prägel. Min målsättning är att ta resan med KHK, jag brinner stort för KHK och är tacksam för det stora förtroende KHK givit mig.

Hur går dina tankar just nu i mitten av juni?
-Nöjd med den stora gruppen som tränar och tränat under våren. Gruppen byggs upp succesivt och vi har gjort två fystester nu, sedan återsamlas vi igen efter sommaren den 2/8 med ytterligare fystester. Jag är mycket nöjd med truppen just nu!

Hur är läget just nu i truppen?
-Sportgruppen är nöjd med lagbygget just nu. KHK är en väldigt attraktiv klubb och vi har varit tvugna att vara lite "kräsna för vad vi tar in". Vi är mycket noga med varje spelare och de som kommer hit skall ha det inre drivet och vilja utveckla sig och spela för klubben. Det som saknas just nu är tre forwards. KHK har division 1:s bästa förutsättningar med BHA, Miros fysträning och Timo som målvaktstränare och det ska vi utnyttja.

Får killarna semester?
-Den är inplanerad i juli innan vi återsamlas i början av augusti. Varje spelare har ett eget ansvar för egen träning och de tar det ansvaret väldigt ansvarsfullt.

Som ansvarig tränare, hur ser du på lagbygget?
Det är ett puzzel för balans, spelarna som kommer hit skall vilja utvecklas och spela i KHK. Som jag nämnde tidigare saknar vi just nu tre forwards.

Med tanke på ett speciellt nyförvärv, vet du hur det gick sist KHK hade en finsk keeper?
-Jajamän KHK tog klivet upp! Gick hela vägen från Divison 1 till SHL.

Har ni pratat om målsättningen inför säsongen?
-Internt i klubben skall vi tillbaka till HockeyAllsvenskan. Det måste samtidigt vara en hållbar satsning utan att ösa pengar på fåtal dyra spelare utan istället vara en investering i samtliga spelare.

Varför skall vi köpa säsongskort?
-KHK kommer spela en attraktiv hockey, Laget är byggt med spelare som har anknytning till KHK och spelarna som har anknytning ger alltid det där lilla extra. Vi kommer spela ett konstruktivt spel som kommer ge fart och en härlig hockey.

Som avslutning innan du tar över efter Miros tester?
-Då vill jag betona att jag följt KHK:s resa! Jag har varit avundsjuk på KHK:s supportrar och längtar att få uppleva detta själv som tränare. Längtan är stor att få kliva ut i båset till det livet som fansen i denna arena kan ge!!

Stort tack för du tog dig tid Eric!
-Tack själv!